Haberler

Ahlat'ta Hafızlık Töreni

Ahlat Abdurrahman Gazi Erkek ile Amine Hatun Yatılı Kız Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 15 kız ile 24 erkek hafız öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Ahlat Abdurrahman Gazi Erkek ile Amine Hatun Yatılı Kız Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 15 kız ile 24 erkek hafız öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Abdurrahman Gazi Türbesi önünde Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisiyle başlayan törende konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin, bu gün Müslümanların şehitlik için can verecek bir cesarete sahip olamadıkları için Kudüs'te din kardeşlerinin Mescid-i Aksa'ya girmekten men edildiğini söyledi.

Keskin, şöyle devam etti:

"Demek ki dünya sevgisi içimizi istila ettiği için, Allah yolunda gerekirse canımızı vermekten korktuğumuz, ürkek hale geldiğimiz için orada bir avuç İslam düşmanı, Müslüman kardeşlerimizi bizim mescidimizden, bizim kıblegahımızdan uzaklaştırıyorlar. İşte Hz. Ömer'in dediği gibi 'Eğer bizler Kur'an'a göre yaşasaydık, Kur'an'ın prensiplerini hayatımıza tatbik edebilseydik işte o zaman hiçbir millet karşımızda duramazdı. İslam tarihini hepiniz bilirsiniz, 3 bin kişilik İslam ordusu 100 bin kişilik Bizans ordusunu mağlup etti."

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise, "Hafızlık ve hafızelik unvanını alacak herkesi tebrik ediyorum. Hakikaten çok zor, sabır isteyen bir iş. Bana mısın diyebilecek bir insanın yapabileceği bir iş değil. Günlerini değil, haftalarını değil, aylarını yıllarını bir rahlenin üzeninde disiplinli bir şekilde, hocalarının eğitimi altında harcadılar. Hepinize helal olsun." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından hafız öğrencilere, protokol üyeleri tarafından belge ve hediyeleri takdim edildi.

Duanın ardından yemek ikramıyla sona eren törene, Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, Ahlat Müftüsü Orhan İmamoğlu, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Keskin Kudüs Ahlat Politika Güncel Haberler

title