Haberler

Agitpa Başkanlığı'na Ranko Krivokapic Seçildi

Ranko Krivokapic, Parlamenterler olarak ormanı bir bütün olarak görmeliyiz, ağaçlar arasında kaybolmamalıyız.

Ranko Krivokapic, Parlamenterler olarak ormanı bir bütün olarak görmeliyiz, ağaçlar arasında kaybolmamalıyız. Parlamenterler olarak öncelikle geleceği kurtaracak yolların inşası için seçiliyoruz

AGİTPA Türk Delegasyonu Başkanı Emin Önen başkan yardımcısı oldu. HaberSerpil KIRKESER Kamera İSTANBUL DHA TBMM'nin ev sahipliğinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen AGİTPA 22. Genel Kurulu sona erdi.

Genel kurulun son gününde deklarasyon onaylandı ve başkanlık seçimi yapıldı. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Başkanlığına, Karadağ Delegasyonu Başkanı Ranko Krivokapic seçildi. Türk Delegasyonu Başkanı Emin Önen, başkan yardımcılarından biri oldu. Bir konuşma yapan Ranko Krivokapic verilen desteğe teşekkür ederek, küçük bir ülkenin tekrar gündeme gelmesinin çok önemli olduğunu, Karadağ'ın medeniyetlere ev sahipliğe yapmış bir ülke olduğunu belirterek şunları söyledi Türk meslektaşlarımız tarafından İstanbul'da mükemmel bir ev sahipliğiyle ağırlandık. Büyük bir imparatorluğa ev sahipliği yapmış bir şehirde bulunuyoruz. Biz de burada demokrasi imparatorluğuyuz aslında. Hepimiz, demokrasiyi çeşitililik açısından önem veriyoruz, inanç farklılıklarına inanıyoruz ve bizi bu şekilde bir araya getiren teşkilata teşekkür ediyoruz. Bu teşkilatımız oynadığı rol çerçevesinde dünya sahnesinde önemli yer tutmakta. Biz dünyadaki en büyük parlementer forumuz. Bizler en önemli sonuçları da üretebileceğimizi göstermek durumundayız. Bütün balkan devletleri beni desteklediler. Daha önce elde edemediğimiz zaferi kazandık. Artık olgunlaştık. Artık bir araya gelebiliyoruz. Bu, benim için ayrıcalık. Dışişleri bakanım da belirli kararlar almam için belki bana telkinde bulunabilir ama herkesin çıkarına olacak şekilde hareket etmem gerekir. Bu şekilde oy almak kolay. Burada, fikirlerimizle misyonumuzu yerine getirmemiz gerekiyor. 'Bakanlar, başbakan liderdir' diye düşünürüz ama biz lideriz. Bizler, doğal liderleriz, hayatla gerçek konularla temasımız var. Artık liderlerin vakti gelmiştir. Normal zamanlarda işler iyi gider ama kriz zamanlarında liderlerimiz önemli. Bu krizlerle başa çıkmak için çalışmalıyız. Bizler, parlamenterler olarak ormanı bir bütün olarak görmeliyiz, ağaçlar arasında kaybolmamalıyız. Parlamenterler olarak öncelikle geleceği kurtaracak yolların inşası için seçiliyoruz. Parlamenterler meşru demokrasinin kaynaklarıdır.

SİLAHLA DEĞİL, BARIŞÇIL YÖNTEMLERLE YARDIM ETMEK İSTİYORUZ

Kurulun sonunda açıklama yapan önceki AGİTPA Başkanı Başkanı Wolfgang Grossruck, çatışma içindeki ülkelere sillahla değil, barışçıl yöntemlerle yardım etmek istediklerini, bu ülkelerde yaşayan insanların korku içerisinde bulunduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu Korku, Avrupa'da güvensizlik telkin ediyor. Bizler, Avrupa'da barışı tesis etmeyi başardık, bunun için müteşekkir olmalıyız. Barışa henüz ulaşamış olanlar için de bunu istiyoruz, bu konuda bilgilerimizi ve tecrübelerimizi aktarmaya hazırız. Ekim ayından itibaren milletvekili adayı olmayacağım. Kariyerine siyasetçi olarak devam edeceğim. Sizlerle beraber olmak değerli bir tecrübe oldu. Milletvekilliğini bıraktıktan sonra çok sıkılacağımı sanmıyorum, torunlarım beni bekliyor. İstanbul'dan iyi duygularla ayrılıyoruz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdulkadir Emin Önen İstanbul Politika Güncel Haberler

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title