Haberler

Afyonkarahisar - Arif Sağ: Bağlamayla Gezmeye Korkardık

Afyonkarahisar'da Düzenlenen 'ali Ekber Çiçek Anma Konseri'ne Konuk Sanatçı Olarak Katılan Türk Halk Müziği Sanatçısı Arif Sağ, "istanbul'a İlk Geldiğimizde Elimize Bağlama Alıp Gezmeye Korkardık. Çünkü Elinde Bağlamayla Gezenlere 'hapse Girip Çıkmış' Denilirdi" Dedi.

AFYONKARAHİSAR'da düzenlenen 'Ali Ekber Çiçek Anma Konseri'ne konuk sanatçı olarak katılan Türk Halk Müziği sanatçısı Arif Sağ, "İstanbul'a ilk geldiğimizde elimize bağlama alıp gezmeye korkardık. Çünkü elinde bağlamayla gezenlere 'hapse girip çıkmış' denilirdi" dedi.

Sanatçı Ali Ekber Çiçek, ölümünün 4'üncü yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği İcra Topluluğu tarafından verilen konserle anıldı. Konsere Vali Yardımcısı Mustafa Akdoğan, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol ve Hava Meydan Komutanı Hava Piyade Kurmay Albay Cengiz Tatar ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Konsere konuk sanatçı olarak katılan sanatçı Arif Sağ, Çiçek'in sevilen türkülerini seslendirdi.

Şarkı aralarında meslek hayatıyla ilgili anılarını da anlatan Sağ, "İstanbul'a ilk geldiğim 1961 yılında elimize bağlama alıp gezmeye korkardık. Çünkü elinde bağlamayla gezenlere 'hapse girip çıkmış' denilirdi. Çünkü bağlama bir hapishane çalgısı olarak görülürdü. Ama bugün artık gençlerimiz bağlamayı sırtına atıp koltuklarının altına kitapları alıp okullara gidiyor. Bu gerçekten çok büyük bir gelişme. Türkiye'deki üniversitelerin büyük bölümünde halk müziğine verilen önemin göstergesidir. Tüm bunlar halk müziği kültürünün dünya çapında gelişmesine katkıda bulunmak demektir" diye konuştu.

Çiçek'in türkülerinden birkaçını seslendiren Sağ, salondakiler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title