Haberler

Afganistan ve Pakistanlı mültecilerin sınırı geçerken görüntülendiği iddiası

Güncelleme:

MHP eski milletvekili Sinan Oğan'ın Twitter hesabından "Videodaki Afganistan ve Pakistanlı "Muhacirler" sınırı geçip "Ay'a" giderken görüntülendi" notuyla paylaştığı görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. Van Valiliği, Sinan Oğan'ın kaçak göçmenler konusunda yaptığı paylaşımla ilgili açıklama yayımladı. Valilik, sosyal medyada, İran sınırında çekildiği iddia edilen düzensiz göçmenlere ait görüntülerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan'ın sosyal medyada paylaştığı ve İran sınırında çekildiği iddia edilen düzensiz göçmenlere ait görüntüler gündem olmuştu. Söz konusu görüntülere ilişkin Van Valiliği açıklama yaptı.

"TÜRKİYE-İRAN SINIRINDA ÇEKİLMEDİ"

Valilikten yapılan açıklamada, Sinan Oğan tarafından "Videodaki Afganistan ve Pakistanlı 'muhacirler' sınırı geçip 'aya' giderken görüntülendi" şeklinde yapılan paylaşımla ilgili yapılan araştırmada, görüntülerin Türkiye-İran sınırında çekilmediğinin tespit edildiği belirtildi.

Afganistan ve Pakistanlı 'Muhacirlerin' sınırı geçerken görüntülendiği iddiası

"GÖRÜNTÜLER 2021 YILINA AİT"

Ayrıca görüntülerin yeni olmayıp 24 Haziran 2021'de "tiktok" sosyal medya sağlayıcısında @tahirzaman5006 isimli ve bir gün sonra yine aynı platformda @mirzanoming adlı kullanıcıları tarafından paylaşıldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bugün itibariyle Van-İran sınır hattının önemli bir kısmı hala karla kaplı olup değil bu mevsimde hava sıcaklıklarının en yüksek olduğu dönemde dahi bu yükseklikte otlar bulunmamaktadır. Anlaşılacağı üzere görüntüler eski ve başka bir coğrafyaya aittir."

Afganistan ve Pakistanlı 'Muhacirlerin' sınırı geçerken görüntülendiği iddiası

VALİLİKTEN ÇAĞRI: SINIR HATTINI İSTEDİKLERİ VASITAYLA GEZDİREBİLİRİZ

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Aksini iddia edenlere açık çağrımız ve teklifimiz şudur; masrafları bize ait olmak üzere sınır hattını istedikleri vasıtayla gezdirebiliriz. Tabii gerçeği görmek gibi bir niyetleri söz konusu ise.Daha önce de ifade ettik yineliyoruz. Provokasyon amacı güdülerek, ülkemizin güvenliği ve huzurunu hedef alan farklı coğrafyalara ait, eski görüntülerin, Van-İran sınırına ait yeni görüntülermiş gibi paylaşılması art niyetli ve algı oluşturmaya yönelik olduğu apaçık ortadadır." Valilikten, söz konusu paylaşımları yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

Afganistan ve Pakistanlı 'Muhacirlerin' sınırı geçerken görüntülendiği iddiası

Doğruluk Kontrolü
"Afganistan ve Pakistanlı mültecilerin sınırı geçerken görüntülendiği iddiası"
YANLIŞDOĞRU
BULGULAR

"Sinan Oğan'ın, "Videodaki Afganistan ve Pakistanlı "Muhacirler" sınırı geçip "Ay'a" giderken görüntülendi" notuyla paylaştığı görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. Van Valiliği, İran sınırında çekildiği iddia edilen düzensiz göçmenlere ait görüntülerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu."

Zehra Yaşık
Haberler.com - Güncel

Van Valiliği Sinan Oğan Afganistan Pakistan Göçmen Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title