Haberler

Afganistan'daki Türk Askeri Birliğinde Görev Değişikliği

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - İstiklal Marşı- Hamid Karzai'nin konuşması- Türk Gücü Komutanı Tümgeneral Cahit Bakır'ın konuşması- Tuğgeneral Şafak Gök'ün konuşması- Devir töreni Afganistan'daki Türk askeri birliğinde görev değişikliği- Eğitim, Yardım, Danışma Komutanı Tuğgeneral Şafak Gök, bir yıldır yürüttüğü görevini Tuğgeneral Şener Topuç'a devretti Afganistan'da NATO bünyesinde görev yapan Türk birliğinin Eğitim, Yardım, Danışma Komutanı Tuğgeneral Şafak Gök, bir yıldır yürüttüğü görevini Tuğgeneral Şener Topuç'a devretti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - İstiklal Marşı- Hamid Karzai'nin konuşması- Türk Gücü Komutanı Tümgeneral Cahit Bakır'ın konuşması- Tuğgeneral Şafak Gök'ün konuşması- Devir töreni Afganistan'daki Türk askeri birliğinde görev değişikliği- Eğitim, Yardım, Danışma Komutanı Tuğgeneral Şafak Gök, bir yıldır yürüttüğü görevini Tuğgeneral Şener Topuç'a devretti Afganistan'da NATO bünyesinde görev yapan Türk birliğinin Eğitim, Yardım, Danışma Komutanı Tuğgeneral Şafak Gök, bir yıldır yürüttüğü görevini Tuğgeneral Şener Topuç'a devretti.Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen törende, Afganistan'daki NATO'ya bağlı Kararlı Destek Misyonu Komutanı General John F. Campbell'i temsilen konuşan misyonun üst düzey askeri yetkilisi General Tim Radford, Tuğgeneral Gök'e çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Radford, bir yıl önce devraldığı Eğitim, Yardım ve Danışma görevini başarılı şekilde yürüten Gök'ün faaliyetlerinin Afganistan'da birçok noktaya ulaştığını vurguladı.Türk Gücü Komutanı Tümgeneral Cahit Bakır da Tuğgeneral Gök'e teşekkür etti. NATO bünyesine görev yapan Türk askerinin, Afganistan'da kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini dile getiren Bakır, Türk askerinin Afganistan'daki faaliyetlerinden de bahsetti. Bakır, "Türk askeri olarak, Afgan güvenlik güçlerine birçok alanda eğitim, yardım ve danışma katkısı sağladık. Ayrıca barışın tesisi konusunda destek verdik ve tüm bu çalışmaları Afgan yetkilileri ile koordineli bir şekilde yürüttük. Buna ilaveten Afgan okullarına ziyaretler, maddi ve insani yardımlar da bunlardan bazıları" diye konuştu. Görev süresi sona eren Tuğgeneral Şafak Gök de konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Gök, Türk askerinin Eğitim, Yardım ve Danışma Misyonu çerçevesinde Afganistan'da yürüttüğü faaliyetlerin bir kısmından söz etti. Gök, Afganistan'ın yeniden inşası, Afgan gençlerin ve çocukların askeri ve sivil okullardaki eğitimine katkı sağlanması gibi alanlarda yaptıkları çalışmaları anlattı. Tuğgeneral Şener Topuç da Afgan halkının Kurtuluş Savaşı sırasında Türk halkına büyük desteğinin olduğunu ifade ederek, Türk birliğinin Afganistan'daki varlığının sadece askeri anlamda bir katkı olmadığını belirterek, bunun bir insani yükümlülük olduğunu sözlerine ekledi. Törenin sonunda Afganistan Genelkurmay Başkanı General Kademşah Şehim ve Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı General Eyüp Salangi, Tuğgeneral Şafak Gök'e birer Devlet Üstün Hizmet Madalyası taktı. Afganistan'da güvenliğin sağlanması için 16 Ocak 2002'den başlayan ve Türkiye'nin 13 yıl boyunca aktif katılım sağladığı Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF), NATO kararı ile 1 Ocak 2015'ten itibaren tam zamanlı olarak Kararlı Destek Misyonu'na dönüştü. Bu tarihten itibaren NATO, Afgan güvenlik güçlerine eğitim, danışma ve yardım alanlarında katkı sağlıyor. Afganistan'da bulunan Türk askeri de 57 ülkeden oluşan Kararlı Destek Misyonu kapsamında görev yapıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hamid Karzai Afganistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? SEYRAN ÖLECEK Mİ? Yalı Çapkını Seyran diziden ayrılıyor mu? #127916 YALI ÇAPKINI 69. BÖLÜM FRAGMAN yayınlandı mı? Tahlil nikahı nedir, hülle nedir? Tahlil nikahı nasıl yapılır, şartları nelerdir? Emekli maaşına Temmuz'da ne kadar zam gelecek? (%) Emekliler ne kadar zam alacak? Memurlar ne kadar zam alacak? (%) 4 aylık memur enflasyon farkı belli oldu mu, Temmuz'da memura ne kadar zam yapılacak? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? 3-4 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title