Haberler

Afgan Polisi Taliban'ın 'Kuş Bombasını' Havada Patlattı!

Güncelleme:

Afganistan polisi, Taliban tarafından kurulan tuzağı fark ederek tüyleri arasına patlayıcı kese, GPS izleme cihazı ve ufak kamera yerleştirilmiş olan kuşu vurdu.

Afganistan polisi, ülkenin kuzeyindeki Türkmenistan sınırı yakınında yer alan Faryab kentinde Taliban tarafından kurulan tuzağı fark ederek tüyleri arasına patlayıcı kese, GPS izleme cihazı ve ufak bir kamera yerleştirilmiş olan kuşu vurdu.

METAL NESNELER GÖZDEN KAÇMADI

Polis, bölgede pek fazla görülmeyen bir cins olan büyük kuşun etrafında "şüphe çeken metal nesneler" olduğunu fark edince kuşu vurdu.

Afgan Tümgeneral Abdul Nabi İlham, yaptığı açıklamada kuşun vurulmasıyla birlikte patladığını ve etrafa saçılan parçalardan kuşun vücuduna GPS cihazı ve küçük bir kamera yerleştirilmiş olduğu sonucuna vardıklarını söyledi.

"KUŞ BOMBASI"

Son günlerde Afganistan'daki saldırılarını yoğunlaştıran Taliban'ın hazırladığı ve uçan bir canlı intihar saldırganı olarak düşünülen "kuş bombası" Taliban için de alışılmadık bir durum.

EBABİL KUŞU NEDİR?

Kuran'da Fil Suresi'nde Kâbe'yi yıkmaya giden Ebrehe ordusunun, ebabil kuşlarının ayak ve gagalarından attıkları taşlarla bozguna uğratıldığı anlatılır.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkmenistan Afganistan Faryab Belgesel Komik - İlginç Dünya Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500

Yorumlar (9)

HAİN DEĞİLİM ŞÜKÜR Mobil-ANDROID:

TÜRK ORDUSU TÜM DÜNYANIN ÖRNEK ALDIĞI BİR ORDUDUR HELE PİLOTLARIMIZ AYRI AYRI YILDIZDIR YUNAN PILOTLARI HA HA HA TAM BİR TONBALACILAR GURUBUDUR. :))

12
10
yanıtYanıtla
seki:

bu kuş beyinlilerin yüzünden dünya islamı yanlış tanıyor bu kadar amaçsız ne idüğü belirsiz bir millet daha yoktur dünyada. . eminim taharet almayı bile bilmiyorlardır , başlarına la ilahe illallah yazan çapıt bağlamakla iş bitmiyor

2
3
yanıtYanıtla
aslan kara:

bomba patladı da etrafa parçalar saçıldı ? peki nasıl bir bombaymışta kuş tek parça halinde tüm tüyleri yerli yerinde ? devrelerin üzerinde de özbekistan yazıyor, yani göç takibi yapılan bir kuş, cinside Hubara kuşu.

3
1
yanıtYanıtla
ahmet:

bu tür hayvanlara kamera bağlama işi Amerika kanada norveç ve israil uygulaması değil mi ayrıca üzerine telefon numarası var bombacıya mu ait bence bu iş üstünde yakalanmış israil amerikan uygulamasıdır

2
0
yanıtYanıtla
KÜSKÜN:

HABER VE YORUMLAR. İNSANLARIMIZIN!!! ZİHNİYETİNİ UZAKTA ARAMAYA GEREK YOK.

1
0
yanıtYanıtla
korkusuz korkak:

kus beyinli bir planmis malesef ise yaramamis

0
0
yanıtYanıtla
ahmet gülayMobil-ANDROID:

vallahi ıyi yaparsınız

0
0
yanıtYanıtla
doğrusu:

Haber yalan hayvanları takip etmek için markalama yapılır. uçuş rotaları takip etmek için. O cihaz bomba değil hayvan araştırmalarında kullanılan takip cihaz. hayvanın gittiği rotayı takip etmek için. Genelde göç hayvanlarında göç yollarını takip için kullanılır.

0
0
yanıtYanıtla
medeniyet..:

zekice

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title