Haberler

Adıyaman'da birçok arkadaşını kaybeden depremzede: "Yerin dibine giriyoruz sandık"

Güncelleme:

Adıyaman'da birçok arkadaşını kaybeden depremzede: "Yerin dibine giriyoruz sandık" Depremin tüyler ürperten dehşetini şu sözlerle anlattı: "Karşımızdaki binalar gözümüzün önünde kum gibi dökülüyordu" "Dostlarım ve arkadaşlarımın çoğu enkaz altında kalarak hayatını kaybetti"DİYARBAKIR...

Adıyaman'da birçok arkadaşını kaybeden depremzede: "Yerin dibine giriyoruz sandık"

Depremin tüyler ürperten dehşetini şu sözlerle anlattı: "Karşımızdaki binalar gözümüzün önünde kum gibi dökülüyordu"

"Dostlarım ve arkadaşlarımın çoğu enkaz altında kalarak hayatını kaybetti"

DİYARBAKIR Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Adıyaman'dan Diyarbakır'a gelerek KYK yurduna yerleşen Nazif Yıldız, yaşadığı dehşeti anlattı. Yıldız, "Dışarı çıktığımızda kıyamet kopmuş gibi her taraf yıkılmıştı" dedi.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerde Adıyaman'da ikamet eden Nazif Yıldız, ailesiyle birlikte depremden 4 gün sonra Diyarbakır'a geldi. Kentte merkez Bağlar ilçesindeki Süleyman Bin Halid KYK Kız Öğrenci Yurduna ailesiyle yerleşen Yıldız, depremin tüyler ürperten dehşetini anlattı.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremi hayatında hiç yaşamadığını dile getiren Yıldız, deprem gecesi herkesin çaresiz olduğunu dile getirdi.

Deprem gecesinde kıyametin koptuğunu sanan Yıldız, "6 Şubat gecesi çocuklarımla birlikte hepimiz yatıyorduk. Saat 04.17'de uyandığımız zaman sanki kıyamet kopuyor sandık. Evin içerisinde her taraf darmadağın olmuştu. Dışarı çıktığımızda kıyamet kopmuş gibi her taraf yıkılmıştı. Enkaz başlarından herkesin eli kolu bağlıydı. Enkaz altında herkesin muhakkak bir akrabası vardı. Elimizden hiçbir şey de gelmiyordu. Enkazda 20 kişi ufak bir taşı kaldırmaya çalışıyorduk kaldıramıyorduk. Herkes çaresiz şekilde sağa sola koşturup bağırıp ağlıyordu. O gece sanki Allah tarafından sel akıyor gibi de yağmur yağıyordu" ifadelerinde bulundu.

Saat 13.24'te Kahramanmaraş merkezli ikinci depremde binaların gözleri önünde kum gibi döküldüğünü söyleyen Yıldız, "Aynı gün içerisinde saat 13.30'da biz arabada iken yine deprem oldu. Arabamız da iki bina arasında kalmıştı, geriye veya ileriye doğru da gidemiyorduk. Her taraf yıkık dökük içinde kalmıştık. O esnada hepimiz tarlaya doğru kaçmaya çalıştık. Karşımızdaki binalar gözümüzün önünde kum gibi dökülüyordu. O esnada biz çok korkmaya başlamıştık. Sanki yer yarılıp yerin dibine giriyoruz sandık. Yine de rabbime şükürler olsun. Ailem ve çocuklarıma bir şey olmadı. Dostlarım ve arkadaşlarım çoğu enkaz altında kalarak hayatını kaybetti" dedi.

Yaraları sarmak için tekrar Adıyaman'a döneceklerini dile getiren Yıldız, şunları kaydetti: "İki gece çadırda kaldık ama çok soğuktu. Rabbimden niyaz ediyorum ki, bir daha böyle bir felaketin yaşanmamasıdır. 9 Şubat günü Diyarbakır'a gelmeye karar verdik. Allah bir kapıyı kapatıp diğer kapıyı açar. İnşallah tekrar döneceğiz. Konteyner veya bir ev olsa çok iyi olurdu. Babam yaşlı, 85 yaşında memlekete dönmek istiyor."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Adıyaman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title