Haberler

Adaylar İSÖM'de Sınava Hazırlanıyor

Güncelleme:

Sultanbeyli'de yaşayan ve Özürlü Memur Seçme Sınavına girecek adaylar sınava Büyükşehir Özürlüler Merkezi'nde hazırlanıyor.

ÖMSS Adayları Sultanbeyli İSÖM'de Sınava Hazırlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) 29 Nisan 2012 Tarihinde Özürlü Memur Seçme Sınavına (ÖMSS) girecek özürlü adaylara destek olmak amacıyla ücretsiz kurs eğitimine başladı.

İSÖM, 12 Özürlü Merkezinde, özürlü bireyleri ücretsiz olarak ÖMSS sınavına hazırlıyor.

15 Ekim tarihinde başlayan İSÖM KPSS Hazırlık Kurslarının içeriğini Türkçe, Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık ve Matematik branşlarında verilen dersler oluşturuyor. Sancaktepe, Eyüp, Küçükçekmece, Bağcılar, Tuzla, Sultanbeyli, Büyükçekmece, Bayrampaşa, Maltepe merkezleri ile Tophane Müdüriyet binasında verilen eğitimler alanında uzman branş öğretmenleri tarafından gerçekleştiriliyor.

6 Mart tarihine kadar başvuruların yapılabileceği sınavla ilgili olarak İSÖM Merkezlerinde adaylara başvuru desteği sağlanıyor.

Başvurular 2 Aşamalı Gerçekleşecek

Özürlü bireyler için ÖMSS sınav başvurusu iki aşamalı ve iki ayrı seçenekte gerçekleşecek. Orta öğretim, Ön lisans ve Lisans mezunları ÖMSS sınavına girme şartı taşırken, ilkokul, ortaokul ve ilköğretim düzeyinde eğitime sahip adaylar kuraya tabi tutulacak.

Toplam Sınav Sorusu 60 olup 1 saatlik Süre Tanınacak.

Sınavda adaylara özür gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacak. Testlerde toplam 60 soru yer alacak olup sınav 60 dakikada tamamlanacak. Adayların özür gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun hazırlanmış testler, adayların özür durumlarına göre sınav uyarlamaları ile gerçekleşecek. Sınavlara %40 ve üzerinde özürlü olduğu, özürlü sağlık kurulu raporları ile belirlenmiş olan adaylar başvurabilecek. Özürlü sağlık kurulu raporlarında %40'tan daha az özürlü olduğu belirtilen adaylar ÖMSS ve kuraya başvuramayacaklar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sultanbeyli KPSS Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title