Haberler

ADANA Öğrenci muhitinde kiralar düştü, ilanlar arttı

Güncelleme:

Öğrenci muhitinde kiralar düştü, ilanlar arttıADANA'da üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihin henüz netlik kazanmaması nedeniyle üniversite güzergahındaki kiralık evlerin çoğu boş kaldı.

Öğrenci muhitinde kiralar düştü, ilanlar arttı

ADANA'da üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihin henüz netlik kazanmaması nedeniyle üniversite güzergahındaki kiralık evlerin çoğu boş kaldı. Evlerin fiyatları da yüzde 5-10 arası ucuzladı.

Çukurova Üniversitesi ve Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi güzergahına yakın olması nedeniye öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Bülent Angın Bulvarı'ndaki kiralık evlerin çoğu boş kaldı. Pandemi nedeniyle kısıtlamaların ardından evlerini boşaltıp memleketlerine dönen öğrenciler, kısıtlamaların kalkmaması üzerine yeniden ev arayışına girmeyince, fiyatlar da yüzde 5-10 arasında ucuzladı.

Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, öğrencilerin tek toplu taşıma aracıyla ev ve üniversite arasında ulaşım sağladığı için bölgenin tercih edildiğini söyledi. Fiyatlara zam yapmadıkları gibi evlerinin boş kalmamasını isteyen vatandaşların fiyatları düşürdüğünü vurgulayan Uçar, "1400 TL aylık kirayla oturulan bir evi şu an 1250 TL'ye veriyoruz. Ev arayışları 1 Eylül tarihi itibarıyla tekrar başlayabilir. Ev değiştirmek isteyenler tam bu dönemi tercih etti. İleriki günlerde yayla ve denizlerden dönüşler başlayacak. Böylelikle kiralık evlere talepler önümüzdeki haftadan itibaren oldukça yoğunlaşır" dedi.

'MÜŞTERİ BULABİLİRSEM AYNI FYATTAN VERMEYİ DÜŞÜNYORUM'

Bölgede evini kiraya veren Ramazan Akray ise pandemi nedeniyle öğrenci bulmakta zorluk çektiğini anlattı. Akray, "Müşteri bulabilirsem aynı fiyattan vermeyi düşünüyorum. Yine belki çok küçük bir rakam düşebiliriz. Öğrencilere de yardımcı oluruz. İnşallah her şey sağlıklı bir şekilde normale döner ve okullar açılır" diye konuştu.

Ev sahibi Mehmet Emin Uçan da kiraya verdiği 5 katlı evi için kirayı artırmayı düşünmediğini, kiracıların durumlarına göre yüzde 10 oranında bir indirim yapmayı düşündüğünü belirtti.

Ev kiralamak üzere emlakçıya giden Ebru Özdaş ise bin 400 TL değerindeki 3+1 daireyi bin 200 TL'ye kiraladığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurova Üniversitesi Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500

Yorumlar (1)

Ertugrul:

Güzel ve başarılı başkanım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title