Haberler

Adana'nın MHP'li Yeni Başkanı Mazbatasını Aldı

Güncelleme:

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan ve itirazlar nedeniyle makamına oturamayan MHP'li Hüseyin Sözlü, mazbatasını aldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan ve itirazlar nedeniyle makamına oturamayan MHP'li Hüseyin Sözlü, mazbatasını aldı.

30 Mart'taki seçimde 410 bin 349 oy ve yüzde 33.42 oranla sandıktan birinci çıkan Hüseyin Sözlü, eşi Zeynep, çocukları Birgül Asena, Zeliha ve Mustafa Oğuzhan ile birlikte Adana Adliyesi'ne geldi. Sözlü ailesine MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ve MHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Yılmaz Tankut eşlik etti. Hüseyin Sözlü, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Meryem Uludamar'ın elinden aldı.

Hüseyin Sözlü, adliye çıkışında kendisini bekleyen gazetecilere mazbatasıyla poz verdi. Başkan Sözlü, burada yaptığı açıklamada, Adana'da seçimde sürpriz yaşanmadığını savundu. MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in Adana'dan milletvekili seçildiğini hatırlatan Sözlü, 1919'da Samsun'da yakılan bağımsızlık meşalesine ilk ses veren kentin de Adana olduğunu vurguladı.

'MİLLİ İRADEYİ ÇALMA TEŞEBBÜSLERİ YARIM KALDI'

Seçim sürecinde AK Parti'nin genel başkan yardımcıları ve bakanlar düzeyinde Adana'da şaibe olduğunu iddia ettiğini ancak bunları ispatlayamadığını kaydeden Hüseyin Sözlü konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hırsızlıktan tescilli olanların milli iradeyi çalmak için teşebbüsleri yarım kalmıştır. İyi ki hukuk var, iyi ki adalet var. Bugün burada halk iradesine karşı konulmak istenen ipoteğe Adanalılar ve Türk adaleti müsaade etmemiştir. Tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Adana'da yeni bir dönem, adalet, hak, hukuk için başlayacaktır. Bu andan sonra tüm Adanalı hemşehrilerimizi kucaklamanın mücadelesi içinde olacağız. Adanalılar hemşehrisi, MHP liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'ye de bir armağan göndermiştir."

Adliye önünde bekleyen yaklaşık 300 partili, Sözlü'yü alkışlarla uğurladı. Bozkurt işareti yapan partililer, Sözlü'yü tebrik etmek için izdiham yarattı.

Hüseyin Sözlü, bugün saat 17.00'da düzenlenecek törenle görevi Aytaç Durak'tan devralacak. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

MUSTAFA İZGİOĞLU Hüseyin Sözlü Politika Güncel Haberler

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta ilk gol geldi

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta ilk gol geldi

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir?
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title