Haberler

Adana Gıda Denetimlerinde Türkiye Birincisi

Güncelleme:

Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, denetçi başına düşen denetim sayısı yönünden Adana'nın Türkiye'de birinci olduğunu söyledi.

Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, vatandaşın daha güvenilir gıda tüketebilmesi için 2013'te 79 denetçi ile 24 bin 439 denetim gerçekleştirdiklerini söyledi. Aygül, denetçi başına düşen denetim sayısı yönünden Adana'nın 309 denetimle Türkiye'de ilk sırada yer aldığını anlattı.

Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün yürüttüğü, 'Arıcılar ve Göçerleri Aydınlatma Projesi' kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Müdür Hamit Aygül, güvenli gıda üretimi ve tüketimini tam olarak sağlamak için 'Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun çıkarıldığını belirtti.

Tarım alanlarının etkin kullanımını gerçekleştirerek toplumun ihtiyacı olan tarımsal ve hayvansal gıdayı yeterli ve güvenli biçimde üretmenin önemli olduğunu aktaran Aygül, "Bu ürünlerin işlenmesi ve tüketiciye sunulması da en az üretim kadar önemli. Bunun için çalışıyoruz" dedi.

'ARA VERMİYORUZ'

Gıda üretim ve tüketimiyle ilgili denetimlerde işletmelere hijyen ve yasal zorunluluklardan da söz edildiğini vurgulayan Aygül, şunları kaydetti:

"Gıda denetimleri açısından önemli bir ilerleme sağladık. 2011'de 7 bin 154 olan gıda denetim sayısını 2012'de 22 bin 308'e çıkarmıştık. 2013'te ise alanında uzman 79 denetçi ile 24 bin 439 denetim gerçekleştirdik. Denetçi başına düşen denetim sayısı yönünden 309 denetimle Türkiye'de ilk sırada yer alıyoruz. Ayrıca Alo 174 Gıda Hattı'na yapılan başvuruları ve şikayetleri de en etkin şekilde değerlendiriyoruz. Gıdayla ilgili şikayet, görüş ve önerisi olanların da bu hattı aramalarını istiyoruz. Gıda numunesi ve analizleri, gıda işletmeleri denetimi, kombina denetimleri, fırın çalışanlarının hijyen eğitimi, kantin, yemekhane, büfe, çay ocağı gibi işletmelerin denetimi gibi faaliyetlere ara vermeden devam ediyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hamit Aygül Türkiye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title