Haberler

Adana Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çevre Günü'nde temizlik çalışması yaptı

Güncelleme:

Adana Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Adnan Menderes Sahili'nde ve Seyhan Baraj Gölü'nün yüzey ve zemininde temizlik çalışması yaptı. Çalışmaya çeşitli sivil toplum kuruluşları da katıldı ve toplamda 200 kilogram kağıt, 150 kilogram plastik, 100 kilogram metal, 180 kilogram cam ve 700 kilogram da ambalaj atığı toplandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevre bilincinin artırılması ve toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla Adnan Menderes Sahili'nde ve Seyhan Baraj Gölü'nün yüzey ve zemininde temizlik çalışması yaptı.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katıldığı çalışmada çöpler ve atıklar toplandı. 2008'de Estonya'da başlayan dünyanın en büyük sivil çöp toplama hareketi olan Let's Do It, Çukurova Tarım ve Çevre Derneği, Yüreğir Gençlik Merkezi, ASDEM Dalış Kulübü ve Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nın katıldığı çöp toplama etkinliği ile toplumda çevre kirliliğine dikkat çekmek, çöplerin suya, toprağa ve doğaya atılmaması konusunda farkındalık oluşturma hedeflerine katkı sağlanması amaçlandı.

Çalışma sonucunda 200 kilogram kağıt, 150 kilogram plastik, 100 kilogram metal, 180 kilogram cam ve 700 kilogram da ambalaj atığı toplandı. Toplanan atıklar, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekiplerince bertaraf edildi.

Temizliğe giden yolun önce kirletmemekten geçtiğine dikkat çekilen etkinlikte, vatandaşlara çok büyük görevler düştüğü belirtilerek, daha duyarlı ve bilinçli hareket edilmesinin, doğaya saygı ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmanın önemine vurgu yapıldı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Adana Büyükşehir Belediyesi Seyhan Baraj Gölü Dünya Çevre Günü Adnan Menderes Plastik Dünya Güncel Haberler

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Aziz Yıldırım'ın 'Adnan Hocacı' dediği Acun Ilıcalı, sessizliğini bozdu

Aziz Yıldırım'ın "Adnan Hocacı" dediği Acun Ilıcalı, sessizliğini bozdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title