Haberler

Adana Babasını Öldüren Cezaevi Firarisi Yakalandı

Adana'da tartıştığı babası 58 yaşındaki Nihat Özdemir'i öldüren cezaevi firarisi 27 yaşındaki Günay Özdemir yakalandı.

Adana'da tartıştığı babası 58 yaşındaki Nihat Özdemir'i öldüren cezaevi firarisi 27 yaşındaki Günay Özdemir yakalandı.

Olay, 14 Ocak 2015'de Yüreğir İlçesi Havutlu Mahallesi'nde meydana geldi. Uyuşturucu bağımlısı Günay Özdemir, tartıştığı babası Nihat Özdemir'i sağ bacağından bıçakladı. Damarları kesilen baba, kaldırıldığı hastenede yaşamını yitirdi. Olayın ardından yakalanan Günay Özmedir, 'yakın akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu cezası istemiyle Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Babasının annesine ve kendisine sürekli şiddet uyguladığını söyleyen zanlı, Annemle babam ayrı. Ben annemle birlikte kalıyorum. Evde uyurken babamın bana beyzbol sopasıyla vurdu. Aldığım bıçakla bacağına bir kez vurdum. Sonra evden kaçtım. Babamın uyguladığı şiddet nedeniyle birkaç kez şikayette bulunduk. Madde bağımlısıyım. Ancak olay günü uyuşturucu kullanmadım dedi. Anne 50 yaşındaki Nilgün Özdemir ise, Oğlumun babasına karşı kötü bir davranışını görmedim. Ayrı yaşamamıza rağmen eski eşim zaman zaman eve gelirdi dedi. Mahkeme heyeti, Günay Özdemir'e babası şiddet uyguladığı için indirim yaparak 11 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Osmaniye Cezaevine gönderilen Özdemir, bir süresonra açık cezaevine alındı. 2017'nin Eylül ayında ise izinli çıktığı cezaevinden bir daha dönmedi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri Özdemir'i yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmada Özdemir annesinin yanına geldiği sırada Havutlu Mahallesinde yakalandı. Hükümlü önce emniyete daha sonrada adliyeye götürüldü. Burada işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gündüz cezaevine götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nihat Özdemir Yüreğir Havutlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title