Haberler

Adana Aşk Evliliği Yaptığı Kocasını Öldüren Çilem, Evliliği Süresince Şiddet Görmüş

Aşk evliliği yaptığı kocasını öldüren Çilem, evliliği süresince şiddet görmüş Adana'da tartıştığı eşini silahla öldüren 24 yaşındaki Çilem Karabulut'un babası Yusuf Doğan, kızının öldürdüğü damadına görülmemiş bir aşka bağlı olduğunu ancak evliliği süresince şiddet gördüğünü söyledi.

Aşk evliliği yaptığı kocasını öldüren Çilem, evliliği süresince şiddet görmüş

Adana'da tartıştığı eşini silahla öldüren 24 yaşındaki Çilem Karabulut'un babası Yusuf Doğan, kızının öldürdüğü damadına görülmemiş bir aşka bağlı olduğunu ancak evliliği süresince şiddet gördüğünü söyledi. Merkez Seyhan ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde 8 Temmuz'da meydana gelen olayda 2,5 yıllık eşi Hasan Karabulut'u öldüren Çilem Karabulut'un babası Yusuf Doğan, kızının eşini öldürmesiyle ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Ölen damadının evlendikten hemen sonra kızına şiddet uygulamaya başladığını ileri süren Doğan, "Kaç defa kızımı dövdüğünü, komaya soktuğunu duydum, gördüm. Karakola, hastanelere gitti kızım. Hastaneden eve getirirdik, kızımı tehdit ederek, ikna edip götürdüğü çok oldu. Birçok kez boşanma davası açmış vazgeçirmiş. Hakkında tutuklama kararı çıkarılmış, kızımı şikayetten vazgeçirmiş. Kızımın sevgisini düşünüyorum bir de şimdiki duruma bakıyorum çok şaşırıyorum. Kızım öldürdüğü eşine görülmemiş bir aşkla bağlıydı. Böyle bir aşk görmemiştik. Demek ki canına tak etmiş. Ben daha bir çok konuyu basın yoluyla ifadesinden öğrendim"dedi.

Kızının eşiyle ilgili defalarca çıkardığı koruma kararının da bulunduğunu belirten Doğan, "Kızıma 'Koruma kararı aldırmışsın nasıl eve gelmesine izin veriyorsun' derdim 'Baba bana yalvarıyor, beni kandırıyor, tehdit ediyor bir şekilde tekrar eve geliyor. Devlet beni nereye kadar koruyabilecek ki' derdi. Devlet de koruyamadı ben de bir baba olarak kızımı koruyamadım" diye konuştu.

'TİŞÖRT BİLİNÇİ YAPILAN BİR ŞEY DEĞİL'

Çilem Karabulut'un teslim olduğunda üzerinde İngilizce olarak, 'Verdiğin bütün dersler için teşekkür ederim sevgili geçmiş' yazmasının haber konusu olmasına da şaşırdıklarını aktaran Doğan, sıradan bir mağazadan alındığını ifade etti. Doğan, tişörtü savcının huzuruna düzgün çıkması için temin edildiğini belirterek "Tişörtte biz aile olarak ne yazdığını da bilmiyoruz. Bazı televizyon kanallarında bununla ilgili yapılan haberlerden rahatsızız bunu ispat edebiliriz. Tişörtle ilgili bir bilgimiz ya da bilinçli olarak yapılan bir olay yoktur. Savcının huzuruna daha düzenli çıkması için alınmış sıradan bir tişört" dedi.

Dava avukatı İsa Ayanoğlu ise kadına yönelik şiddet olayların arttığı bir dönemin yaşandığını, devletin bu konuda aldığı tedbirlerin toplumun tabanına yayılmadığı için sorunun çözüme kavuşturulamadığını savundu. Müvekkili Çilem'in eşini öldürmesi olayının kamuoyunda ve hukuk çevrelerinde tartışılması gerektiğini belirten Ayanoğlu, şu bilgileri verdi:

"Müvekkilimin bu olayı işlediği sırada eşinin kapıyı üzerine kilitlediği, kendisine şiddet uyguladığı ve fuhşa zorlamak üzere kentten götürmek istediği sırada, çaresizlik içerisinde, kendisine yönelik saldırıyı önlemek için eşinin dolu silahını ele geçirmiş, nefsini, canını, namusunu kurtarmak için acı bir şekilde eşini öldürmüştür. Kadına yönelik fiziksel ve psikolojik şiddetin zaman içerinde kadın ruhunda bıraktığı etkileri değerlendirerek olay anındaki tepkisini aşırı olarak yorumlamamak lazım. Karşı tarafın geçmişte yaptığı tüm eylemleri değerlendirmek gerekiyor. Bu anlamda kadına yönelik şiddet olaylarında meşru savunma hükümlerinin daha geniş şekilde değerlendirilmesi, kamuoyunun ve hukuk çevrelerinin bunu tartışması gerekiyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Karabulut Seyhan Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

500

Yorumlar (11)

Adana dan:

Aile yapısına uygun değilmiş. :-) Aileye bakarmisin tarım işçiliği yanında ek iş olarak tefecilik bar işletmeciliği

6
0
yanıtYanıtla
MANIPÜLASYONA GELME:

Adam karisi da kendisi de tarım iscisi oldugunu söylüyor bu dahi yalan neden barcı ve tefeci olmaktan utanıyor musunuz .. ama planlayarak bir cinayet islemekten utanmiyorsunuz sanırim .. Kardeşim bu sadece para için işlenmiş bir cınayet o kadae

4
0
yanıtYanıtla
özkan tosun:

Bu cinayet öncesinden planlanmış yalanlar ve celiskilerle doludur .. ve basından beri medya alet edilerek ciddi derecede komuoyu manipüle edilmeye çalışılmaktadır.. yargılanmadan sadece şiddet gördügü gerwkçesi öne sürülerek bir katil zanlısı kamuoyu onünde aklanmaya çalısılmaktadır .. ve maktulün maneviyatı ve ailesi kadın satıcısı olmak gibi agir bir ithamin altında bırakılmaktadır.

4
0
yanıtYanıtla
özkan tosun:

Bence planlı bir cinayet ... Maktulü yakinen tanıyan biri olarak takip ediyorum katilzanlisinin ve ailesinin aciklamalarini ve çeliskilerle dolu babası cocugun cok parasi var diyor kadin ise para icin fuhuş yaptirmak istedi diyor ... daha önce antalyaya satmak icin goturdu diyor saçmaliga bakin ki kendisini satmak isteyen biriyle ayni evde yasiyabiliyor ... Savcıniñ ve hakimlerin bu konulari ve celişkileri göz ardi etmeyecegini düsünüyorum.

4
0
yanıtYanıtla
Samet ali:

Aile çok kurnaz önce kamuoyu önünde kızını aklayacak sonra mahkeme önünde. Ben bu kadar planlı bir cinayet daha önce görmedim. Kanım dondu feministler şimdiden aklamislar bile kadını. Artık erkek cinayetleri revaçta olacak gibi gözüküyor.

3
0
yanıtYanıtla
Ökkeş:

Birde utanmadan kamera karşısına geçmiş mazlum kızına sahip çıkamamış. Bizde yedik ulan sizin sifatinizda meymenet yok. Kız desen ayrı rahat sanki on cinayet işlemiş daha önce

3
0
yanıtYanıtla
özkan tosun:

Anlaşılır gibi değil ben maktulü yakinen taniyan biri olarak bu açıklamaların ve cinayetin tamamiyle planlanmıs bir cinayet olduğu bu planda da kızın aile dısından birinin akıl verdigine inaniyorum..

3
0
yanıtYanıtla
Derya Tekin:

Peki amca kızın Okadar korkuyor tehdit ediliyor da nasıl boşanmayı başardı. Bu millet aptal değil. Bizim vicdanımıza oynamayı iyi biliyorsunuz da adaleti yanıltmak Okadar da kolay değil. Mahkemede gercek neyse çıkar ortaya... Ikisinine de yazık olmuş.

1
0
yanıtYanıtla
Bırak bu yalanı:

Sen söylüyorsun parası çok kızın diyor para için benden fuhuş yapmamı istedi. Hanginize inanacak bu millet. Ayıp ayıp milletin vicdanina oynamayın. Adalet er yada geç tecelli eder.

1
0
yanıtYanıtla
Bayram SERT:

Evlenmeden Uyuşturucudan cezaevine girmiş oldugunu bildiginiz halde neden kkız verdiniz. ???

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title