Haberler

Adalet Bakanı Ergin, Malatya'daki Uyumu Beğendi

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Malatya'da çok güzel bir takım oyunu var."

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, " Malatya'da çok güzel bir takım oyunu var. Vali, Belediye Başkanı, milletvekilleri, İl Özel İdaresi, sivil toplum kuruluşları ve medya bir uyum içerisinde çalışıyor. Bu uyum ise Malatya'ya büyük başarılar kazandırıyor" dedi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete, Malatya Valisi Doç.Dr. Mehmet Ulvi Saran, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Cemal Akın, Belediye Meclis Üyeleri

ile Belediye Başkan Yardımcıları ve bazı partililer

katıldı.

Ziyaret sırasında Belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i Malatya'da ağırlamaktan onur ve mutluluk duyduklarını belirtti. Malatya'nın gelişmesi, bölgesinde bir cazibe ve çekim merkezi olması için önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Çakır, projelerinde Malatya'nın en az 40- 50 yıllık geleceğini düşünerek hareket ettiklerini söyledi.

Merkez nüfusun 420 binler civarında olduğunu belirten Başkan Çakır, şehir genelinde bir dönüşüm projesinin uygulandığını ifade ederek, "Bütün cadde ve sokaklarımızın alt yapısını yenileyerek üst yapıda da kavşaklar, yollar, refüj düzenlemeleri, kaldırım ve aydınlatma, yeşillendirmeye büyük önem vererek çalışmalara devam ediyoruz.

Amacımız, düzenli büyüyen, alt yapı sorunları bulunmayan, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de cevap verebilecek bir şehri oluşturmaktır. Bu hedef doğrultusunda 1/25.000

ölçekli çevre düzeni planını oluşturuyoruz. Ayrıca, Ulaşım Master Planını hayata geçirdik, şu an yapmış olduğumuz çalışmalar bu doğrultuda devam ediyor" dedi.

Çok sayıda semt konakları, çok amaçlı sosyal tesisler, kapalı pazar yerlerinin oluşturulması konusunda önemli çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Çakır, İki kuşak yolunun açılması noktasında da önemli adımlar attıklarını bu yolların her birinin yaklaşık 13 km uzunlukta ve 50 metre genişliğinde olduğunu ve bu yolların tamamlanmasıyla birlikte ulaşımın büyük ölçüde rahatlayacağını söyledi.

Başkan Çakır, "Bununla birlikte göreve geldiğimiz süre içerisinde 73 km içme suyu şebeke hattı ile 50 kilometreye yakın kanalizasyon şebeke hattı döşedik. 48 km yol açma çalışması gerçekleştirdik. Sosyal ve Kültürel faaliyetlerimiz hızla devam ediyor. Sizin bizlere vermiş olduğunuz müjdeler de bizleri sevindirdi" dedi.

Malatya'da bulundukları süre içerisinde, şehre merkezi idarenin büyük yatırım seferberliği olduğunu, ama belediyenin de olağanüstü gayretlerini gördüklerini belirten Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bu sonuçların ortaya çıkmasında Belediye Başkanımızın, ilimiz milletvekillerinin, yerel yönetimin, valimizin, özel idarenin çok yerinde katkıları olduğunu bizzat görerek müşahede ettik" dedi.

Bakan Ergin, "Malatya, bölgesinin yıldızı şu anda. ve Malatya'nın önü açık. Bu güzel bölgeye, bu güzel insanlara hizmetin en güzelini yapmak bir onurdur, bir şereftir. Bu sizin için de böyle, milletvekillerimiz için de böyle, bizler için de böyle. İnşallah bundan sonra ben kendi adıma, Adalet Bakanlığı adına bu bölgenin ihtiyaç duyduğu hizmetlerin ulaşması konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Çalışmalarımızı yaptık, notlarımızı aldık. Hemen bir planlama yaparak, Malatya'nın arzu ettiği, ihtiyaç

duyduğu yatırımları bu bölgeye kazandırmanın çalışması içerisinde olacağız. Ben gıptayla izledim; burada çok güzel bir takım oyunu var. Vali, Belediye Başkanı, Milletvekilleri, İl Özel İdaresi, STK'lar ve medya bir uyum içerisinde çalışıyor. Bu uyum ise Malatya'ya büyük başarılar kazandırıyor" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaretin anısına şeref defterini imzalayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e kristal kayısı ile kuru kayısı hediye etti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yüksel Çakır Ahmet Çakır Ulvi Saran Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title