Haberler

Bozdağ: Başbakan Baykal'ın Görüntüleri İçin Talimat Verdi

Güncelleme:

Adalet Bakanı Bozdağ, "Baykal'ın görüntüleriyle ilgili Başbakan'ın Binali Yıldırım'a gereğini yapması konusunda talimat verdiğinin şahidiyim." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Deniz Baykal ile ilgili bazı görüntülerin internette yayınlandığı haberini alan Başbakan Erdoğan'ın Binali Yıldırım'a gereğinin yapılması için verdiği talimatın birinci elden tanığı olduğunu söyledi.

"BEN O TALİMATIN BİRİNCİ ELDEN TANIĞIYIM"

Deniz Baykal ile ilgili bazı görüntülerin internette paylaşılmasını ilk öğrendiklerinde ne yaptıklarını anlatan Bekir Bozdağ, "2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği sırasında parlamentoda son oylama yapılıyordu. O zaman ben Grup Başkanvekiliydim. Sayın Başbakanımız bizim oturduğumuz yerde oturuyordu. Yanında Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri vardı. O sırada bir milletvekili geldi sayın başbakanımızın kulağına Sayın Baykal ile ilgili bir kasetin internette dolaştığını söyledi. Sayın Başbakanımız 'hemen, derhal Binali Yıldırım Beyi bana çağırın' dedi. Arkadaşlar koştular ve Binali Yıldırım Beyi buldular. Yanımızda talimat verdi, ben o talimatın birinci elden tanığıyım. 'Bunun hemen gereğini yapın' dedi. O zaman gereği yapıldı" şeklinde konuştu.

"GENEL AHLAK KABULLERİNE HEM DE YASANIN PEK ÇOK HÜKMÜNE UYMAZ"

Bir siyasi partinin grup toplantısında bazı tapelerin canlı yayında dinletilmesini eleştiren Bakan Bozdağ, "Türkiye TBMM tarihinde ilk defa bir grup toplantısında Sayın Genel Başkan tapelerin kayıtlarını orada canlı yayında verdi. Ben buna çok üzüldüm. İnsanların hakkını hukukunu koruma adına, haberleşme hürriyeti adına, özel hayatın gizliliği adına, kişi hak ve hukukunun güveni adına, soruşturmanın gizliliğinin ihlali adına üzüldüm. Gizli olan soruşturmanın birileri tarafından hem de bir siyasi partinin Genel Başkanı tarafından böyle yapılması bana göre hem bizim toplumumuz genel ahlak kabullerine hem de yasanın pek çok hükmüne uymaz" ifadelerini kullandı.

"BU KAYITLARIN TAMAMI İNTERNETTE DOLAŞMAKTADIR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında canlı yayında gösterdiği tapelerin internette dolaştığını belirten CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise, "İnsanların işine geldiği zaman soruşturmanın gizliliği ilkesine sığınması düşünülemez. Sayın Genel Başkanımızın orada yaptığı sunumun başında söylediği bir şey var, tamamı mahkeme kararlarına dayalı olarak yapılan dinleme kayıtlarından oluşuyor. Bu kayıtların tamamı internette dolaşmaktadır. Soruşturmanın gizliliği ihlalini siz adli kolluk yönetmeliğini değiştirerek yaptınız. Keşke soruşturmanın gizliliği ihlaline hükümette uysa" açıklamasında bulundu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Deniz Baykal Bekir Bozdağ Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (32)

refadaSDfgFsfdya@hotmail.com:

BEN İLKOKUL MEZUNUYUM SAYIN BOZDA SİZİN BENDEN AKIL ALMANIZ NE KADAR ANORMALSE HSYK NIN BAŞINDA BULUNAN HAKİMLERİN SAVCILARIN SİZDEN EMİR ALMASI OKADAR ANORMAL İMAM HATİP MEZUNU AVUKAT BİRİ ÜSTELİK BAŞBAKANIN HEM DANIŞMANI HEM İLK 5 ARASINA GİRECEK EN GÜVENDİĞİ ADAMI BU HSYK DAKİ HAKİM SAVCI OKADAR OKUYACAK CALIŞACAK DİDİNECEL İL İLCE KASAMA DEMEDEN KADEME KADEME TIRNAKLARIYLA KAZIYIP TECRÜBENİN EN ÜST NOKTASINDA HSYK NIN BAŞINA GECECEK VE HÜKÜMETE YAPILACAK OPERASYON İCİN SİZDEN İZİN İSTEYECEK SİZE BİLGİ VERECEK GELEN 4 BAKANIN FEZLEKESİNİ AYRICA KENDİ FEZLEKESİNİ BİLE TBMM GETİRMEYEN ADALET BAKANI OLURMU OLURSA MUZ CUMHURİYETİ DEDİKLERİNDE HOŞ KARŞILARSINIZ ADALET BAKANI ADALET DAĞITIR BU BENİM PARTİM DEMEZ HSYK VE HAKİM SAVCILARDAN ÖC ALIR GİBİ ORAYA BURAYA SÜRMEZ KADEME DÜŞÜRMEZ DÜŞÜN BEN İLKOKUL MEZUNUYUM BENİM OKADAR ZORUMA GİDİYORKİ BU ÜLKENİN OKUMUŞ İNSANLARI KİMBİLİR DELİ OLUYORDUR.

55
3
yanıtYanıtla
NAH !!!akziypak@hotmail.com:

savcılar KOZMİK ODA'ya girdikleri zaman; devletin savcısının giremeyeceği yer yoktur, Şeffaf devlet, devletin savcısı izin mi isteyecek diyordu başbakan, İki tane tır savcı talimatıyla arandı mı işin rengi çıktı, işte aynı savcıya şimdi sen kim oluyorsun da mit'in tırlarını arıyorsun haddini bil, savcılığını bil dediler... Ulan kozmik odaya girdi adamlar, sen daha hangi gizlilikten bahsediyorsun, insanda utanması için surat olmalı surat !!! Ben sana oy verdim başbakan, ama alırsın bundan sonra..!

yanıt0
yanıt0
rezil mustafamustafasahali@yahoo.de:

rezil ettiniz ülkeyi,milleti,vatani,dini,yargiyi,polisi,askeri,

49
4
yanıtYanıtla
BOZKURTasdfghj@hotmail.com:

O ARALAR ÖZELLIKLE SEÇIM MEYDANLARINDA BU KASETLERI KULLANDINIZ..MILLETI GERÇEKTEN SAF SANIYORSUNUZ...

43
6
yanıtYanıtla
tahatahafurkantemel@gmail.com:

SEÇİM MEYDANLARINDA KULLANDI MI KULLANDI GERİSİ BOŞ YASAL OLMAYAN MAKBUL YASAL OLANLAR PARALEL

43
2
yanıtYanıtla
EKREMekrem@gmail.com:

HADİ ORDAN ADALETSİZLİK BAKANI

40
2
yanıtYanıtla
refadaSDfgFsfdya@hotmail.com:

BIRAK BIRAK BAYKALI FALAN YILLAR GECMİŞ SEN KUTUCUKLARDAN BAHSET BVİLLALARDAN PİDELERDEN VAKIFA VERİLEN ARSALAR GAYRIMENKULLERİ ANLAT DENİZ FENERİNİ ANLAT CELİK KASALARI ANLAT İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLERİNDEN SONRA İMAR VAKIFA BAĞIŞ YAPILDIMI YADA 25 YAŞINA KADAR DİKİLİ ĞACI OLMAYIP BİRDEN BİRE FORBESE GİRECEK SERVETE SAHİP NASIL OLUNUR ONU ANLAT YADA HEPSİNİ BOŞVERDİMDE HAKİM SAVCI YILLARCA OKUYUP İL İLCE GEZİP KADEME KADEME YÜKSELİK TECRÜBELERİNİN EN ÜST SEVİYESİNDE HSYK DA TABİRİ CAİZSE TIRNAKLARINI KAZIYA KAZIYA GELDİĞİ HSYK DA SİZİN GİBİ İMAM HATTİP MEZUNU AVUKAT BİRİNDEN OPERASYON ARAŞTIRMA SORUŞTURMA GİBİ HERŞEYDE SİZE SORUP SİZDEN EMİR ALMASI HATTA HÜKÜMETE YAPILACAK OPERASYONLARDA BİLE SİZDEN EMİR ALMASINI DOĞRU BULUYORMUSUNUZ SİZİN GİBİ 4 BAKAN VE SİZİN FESLEKELERİNİZİ TBMM SOKMAYAN BİRİNDEN HÜKÜMETE OPERASYON İZNİ CIKARMI NEYSE ASLANI KEDİYE BOĞDURUYORLAR TANIMI BU OLSA GEREK

36
5
yanıtYanıtla
dnizfhhfafhf@hotmail.com:

sen neye sahit deyilsinki bordag fezlekeleri ne yaptin oraya gel gündemi degistirme getir fezlekelri adam gibi adamsan nerde o adamlik sizde

29
5
yanıtYanıtla
aliali@veli.com:

Gereğini sayın başbakan yaptı zaten. Şıracının şahidi bozacı atasözü cuk oturmuş buraya

26
8
yanıtYanıtla
ademademm@hotmail.com:

hırsızların adalet bekçisi belkide hırsızların içinde bu da vardır herifte hiç vicdan denen yeti kalmamış.adalet birgün sizede lazım olacak akp li hırsızlar

yanıt0
yanıt0
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title