Haberler

Abdullah Gül Üniversitesi YÖKAK'tan akreditasyon aldı

Güncelleme:

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 'Kurumsal Akreditasyon Programı' kapsamında akreditasyon almaya hak kazandı. Belge, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından AGÜ'de düzenlenen törenle Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz'a verildi.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından "Kurumsal Akreditasyon Programı" kapsamında akreditasyon almaya hak kazandı.

AGÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, belge, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından AGÜ'de düzenlenen törenle Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz'a verildi.

Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu'ndaki törende konuşan Rektör Yılmaz, YÖKAK'ın kurulduğu günden bugüne Türkiye'deki yükseköğretim sisteminin belli bir noktaya gelmesine büyük katkısı olduğunu belirtti.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Evren Mutlugün de AGÜ'nün araştırma faaliyetleri ile performans analizini içeren sunum yaptı.

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Kocabıçak ise yükseköğretimde kalite güvence sistemleri ve akreditasyonların önemini sunumla anlattı.

Yükseköğretimi etkileyen süreçler, Kalite Kurulunun çalışma alanları ve değerlendirme yöntemleriyle ilgili bilgiler veren Kocabıçak, Türkiye'de akreditasyon süreçlerine ilişkin güncel verileri paylaşarak akreditasyon almanın kurumlara sağladığı faydalara da değindi.

Kaynak: AA / Güncel

Cengiz Yılmaz Rektör Eğitim Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title