Haberler

Erdoğan: Gül Kardeşimi Tenzih Ederim Çankaya'ya Vitrin Süsü Seçmiyoruz

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, "Gül kardeşimi tenzih ederim. Çankaya'ya vitrin süsü seçmiyoruz. Bazı arkadaşlarımızın açıklamaları bizi üzüyor." dedi.

Kanal 7’de yayınlanan “Medya grubu” programına katılan Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, “ Abdullah Gül kardeşimi tenzih ederim. Çankaya’ya vitrin süsü seçmiyoruz. Bazı arkadaşlarımızın açıklamaları bizi üzüyor. Bazıları kendilerine göre senaryo hazırlanıyor. Parti içinde de bu senaryolara alet olanlar var. Milletvekili olarak konuşursan senin böyle bir hakkın yok. Parti disiplini var” dedi.

Kanal 7’de yayınlanan “Medya grubu” programına katılan Erdoğan şunları söyledi:

"DÜNYADA GELİŞMİŞ ÜLKELERİN BAŞKANLIK YA DA YARI BAŞKANLIKLA YÖNETİLDİĞİNİ GÖRÜRSÜNÜZ"

“Dünyada, gelişmiş ülkelerin başkanlık yada yarı başkanlıkla yönetildiğini görürsünüz. ABD, Rusya, Çin. Çok seri kararlar alabilmek için böyle bir sistemin gerekliliği ortada. Bürokratik oligarşiyi kıramazsanız, yönetme konusunda sıkıntıya düşersiniz. Basit engellerle önümüz kesiliyor. Yargıda da yürütmede de böyle. Bakanlar kurulu arkadaşlarımız kendi altlarına söz geçiremiyorlar."

"DANIŞTAY ŞU ANDA ÖN KESİYOR"

"Adı Danıştay, şura-i devlettir. Bir yerde devlete yardım Kuruluşudur. Danıştay şu anda ön kesiyor. Bu idare mahkemelerinde de böyle. Devletin yatırımlarının önünü kesiyor. Mesela Başbakanlık binası. Durdurma kararı veriyor. Şu anda mevcut binada yabancı devlet adamları geldiğinde caddede tören yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti gibi bir ülkede caddede karşılıyoruz yabancı konuklarımızı. Güzel bir proje hazırladık. Sağdan, soldan uydurma itirazlarla durdurma geliyor. Açıkça söyledim, buranın durdurulması gibi bir şey olmaz. Açılışı yaparken de bu kararı alanları çağırırız törene."

"BAZI ARKADAŞLARIMIN AÇIKLAMALARI BENİ ÜZÜYOR"

"Bazı arkadaşlarımızın açıklamaları bizi üzüyor. Bazı köşe yazarları bize akıl vermeye çalışıyor. O aklı kendinize saklayın kardeşim. Erdoğan bundan önceki Cumhurbaşkanı gibi çalışacak… Nereden biliyorsun. Ben bundan önceki Başbakan gibi mi çalıştım. Biz ben’i yok ettik. Bizi koyduk. Arka, arkaya seçim kazanıyoruz. Bu ülkeyi batıranlar bize akıl verenler. Bilmem kimin proğramını yürütüyormuşuz. Ne alaka. Bu işe yarasaydı 3.5 senede bırakıp kaçmazlardı. Bazıları bunu kabullenemiyor. Allah nasip ederse nasıl bir Cumhurbaşkanı örneklemesi yaptığımızı göreceksiniz."

"ÇANKAYA'YA VİTRİN SÜSÜ SEÇMİYORUZ"

"Abdullah Gül kardeşimi tenzih ederim. Çankaya’ya vitrin süsü seçmiyoruz. Biz Türkiye’yi uçurmamız lazım. 2023 hedefini koyduk. Bizim derdimiz Türkiye’nin gücüne güç katacağız. Yasalar çerçevesinde ülkemizi yönettim. Eğer seçilirsem, anayasa çerçevesinde nasıl tanımlanıyorsa, Cumhurbaşkanına verilen yetkiler çerçevesinde yetkilerimi kullanırım. Bu yetkiler yerine geldiğinde Cumhurbaşkanı görevini yerine getirmiş olur."

"BAŞBAKAN KİM OLACAK, BU KONUŞULMAZ"

"Milletvekili olarak konuşursan senin böyle bir hakkın yok. Parti disiplini var. 10 aylık sürede her şeyimizi, enerjimizi bir vücut halinde 2015 seçimine vermesi lazım. Başbakan kim olacak bu konuşulmaz. Bunu konuşan arkadaşlarımın kendilerini test etmesi lazım. Bu dışarıda konuşulmaz. Üç dönem meselesinde milletimiz rıza göstermiştir. Partimin içinde de hepsine sorduk, büyük kongre delegelerimizin yüzde 90 üzerinde üç dönem kalmalıdır çıktı. Başbakan 3 dönemden de olabilir 2 yada bir dönem olanlardan olabilir.”

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Gül Erdoğan Gül Çankaya Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500

Yorumlar (17)

emekçi:

tayyip erdoğann çankayaya vitrin (SÜSÜ) seçmiyoruz diyosun tamamda peki çankayayadaki vitrin süsüsnü kim yönetti _( bugüne kadar) _ bunun cevabını verde at gözlü koyunlarda öğrensin

10
3
yanıtYanıtla
paradoxxx:

sen abdullah gülü noter olarak kullan kullan sonra çöpe at... sonra tenzih et hadi oradan derler adama..

6
0
yanıtYanıtla
Fatma:

Siz sütten çıkmış ak kaşıksınız başbakan sizinkiler zaten süs olamaz.Bir Cumhurbaşkanı hem süs olmalı,hem ülke çıkarlarını korumalı,biz Gül''ün sizi korumaktan ve etrafınızı temizlemekten başka bir marifetini göremedik.Cumhur''du ama Cumhur''la uzaktan yakından âlâkası yoktu maalesef,adam sizin içinizden geldi, diye size aykırı demokratik kararlar bir türlü veremedi.Eli mahkumdu maalesef !!!

6
0
yanıtYanıtla
ÖZKAN ARICAN:

Ahmet Necdet Sezer aynısını o zaman söylese idi acaba neler olurdu.

3
2
yanıtYanıtla
MUSTAFA:

ÇOK HAKLI

1
4
yanıtYanıtla
ŞAHİT:

seÇİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL, SEÇİMLERDE YETERLİ KATILIM ORADINADA ÇOK ZOR, YSK MUHTEMELEN YİNE HİLELİ SONUÇ AÇIKLAYACAK, TABİ YAKINDA ALLAH IN AZABIYLA BERABER TEPENİZE ÇÖKTÜĞÜMÜZDE HESABA ÇEKECEĞİMİZİN ŞU MÜSLÜMAN TAKLİTİ YAPAN , YANDAN YEMİŞ HRISTIAN GÜRCÜ OLMASI ,DAHA ZEVKLİ OLUR.

1
3
yanıtYanıtla
alaaddin:

ağzına diline sağlık uzun adam. dualarımız seninle.bu ülkede birileri işini yapar birileride iş yapmaz ve yapılan işi eleştirir. ayrıca yapılacak işlere takoz koymaya çalışır. allah böyle zatlara zeval vermesin. düne kadar kendi tankımızı israile modernize ettirmeye uğraşıyorduk.şimdi uçak gemisi projesi yapıyoruz.kendi helikopterimizi yapıyoruz. hızlı ve son sistem savaş gemisi yapıyoruz. hızl füze yapıyoruz. aselsan herşeyi yapıyor.dış dünya ve onların yardakçıları kuduruyor.durmak yok yola devam.kalbimiz başbakanla atıyor.

1
3
yanıtYanıtla
Vatansever:

Tenzih ederim ne demek konuşuyosan da çok boş konuşuyorsun. usluplu bari konuş ey rte! ALLAH Akıl fikir versin, Alemlerin rabbi olan ALLAH''I Tenzih ederim inşallah akıl sağlıgı yerindedir erdoğanın.

2
1
yanıtYanıtla
GOKTURK_NL:

Dogru diyor vitrine sus secmiyor yedikce yiyeceksin burunundan gelene kadar yiyeceksin kasalari doldurcaksin gul oturmus yerinde kasalari doldurmamis !!

3
0
yanıtYanıtla
YAVUZ:

AZ BİRAZ GÜL KARDEŞİYLE ARASI AÇILSA 2 DAKKAYA SATACAK AMA...

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title