Haberler

Abdullah Gül, Ahmet Sever'in Kitabıyla İlgili İlk Kez Konuştu

Güncelleme:

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski danışmanı Ahmet Sever'in yazdığı kitapla ilgili ilk kez konuştu: Yönlendirmem veya müdahalem söz konusu değildir.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başdanışmanı Ahmet Sever'in piyasaya çıkan 'Abdullah Gül ile 12 Yıl' adlı kitabıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

"FARKLI MECRALARA ÇEKİLMESİNİ..."

Gül, açıklamasında şunları söyledi: "Daha önceki cumhurbaşkanlarının basın müşavirlerinin görevleri sonrası tecrübeleriyle ilgili kitaplar yazdırdıkları bilinmektedir. Uzun yıllar danışmanlığımı yapan Ahmet Sever de aynı şekilde kendisinin gözlemlerine, tanıklıklarına ve çevresinden edindiği izlenimlere dayanan bir kitap yazmıştır. Bu kitabın bazı çevreler tarafından farklı mecralara çekilmeye çalışıldığını üzülerek görmekteyim.

"YÖNLENDİRMEM VE MÜDAHALEM OLMADI"

Söz konusu kitabın benim tarafımdan yazdırıldığı, dikte ettirildiği, onaylandığı veya aynen görüşlerimi yansıttığı gibi yanlış bir algının kamuoyunda oluşturulması yönünde çaba harcayanlar bulunmaktadır. Bu kitabın hazırlığında herhangi bir yönlendirmem veya müdahalem söz konusu olmadığı gibi kitabın yazılmasına sıcak bakmadığımı Ahmet Sever'e aktarmıştım. Kamuoyunun çok iyi bildiği gibi benim inançlarımda ve dünya görüşümde sansüre, baskıya yer yoktur.

"FARKLI ANLAMLAR YÜKLENMEMELİ"

Kişilerin düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı en büyük hassasiyetlerimden birisidir. Bunun bir gereği olarak danışmanım dahi olsa kitap yazması ya da yazmaması şeklinde bir telkinim olmaz. Bu sebeple hiçkimse bu kitaba farklı anlamlar yüklememeli, buradan farklı siyasi sonuçlar çıkarmamalıdır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Gül Ahmet Sever Politika Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Mourinho, transferde büyük oynadı: Fenerbahçe'ye geliyorsun Bellingham

Mourinho, transferde büyük oynadı: Fenerbahçe'ye geliyorsun Bellingham

İstanbul'da çöken 3 katlı binanın sahibi gözaltına alındı

İstanbul'da çöken 3 katlı binanın sahibi gözaltına alındı

500

Yorumlar (72)

AzattmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bu zor zamanda partini yıpratmaya calistin ya yakışmadı abdullah bey...zaten duşman çok bide sen duşman olma partine...

18
20
yanıtYanıtla
ŞEYMAA:

ABDULLAH GÜL GAYET DÜZGÜN BİR İNSAN. FAKAT BASKIN BİR KARAKTER DEĞİL. SİYASETTE BİRAZ ÇİRKEF OLMAK GEREKİYOR Kİ MALUM DÜŞMANLAR ÇOK. . BEN ERDOĞANIN DIŞ GÜÇLERLE OLSUN PKK İLE OLSUN BAŞEDEBİLECEK TEK İNSAN OLARAK GÖRÜYORUM. AYRICA ERDOĞANIN GETİRMEK İSTEDĞİ BAŞKANLIK SİSTEMİNİ HERKES TEK ADAMLIK, DİKTATÖRLÜK OLARAK ALGILIYOR. BAŞKANLIK SİSTEMİNDE BİR SİYASETÇİ GÖREVİNİ İYİYE KULLANDIĞI SÜRECE PAHA BİÇİLEMEZ BİR SİSTEM. ÖZELLİKLE DÜŞMANLARA İNAT. AY BİRDE ŞU MİLLETVEKLİ YAŞI 18 E DÜŞSÜN YAA!!

21
17
yanıtYanıtla
özel harekatçıMobil-ANDROID:

adam seni başbakan yaptı cumhurbaşkanı yaptı gözün doymazmış açıkçası hainlik bu

14
23
yanıtYanıtla
ESKI AK PARTİLİMobil-IOS:

Bunun için bu partiye artık ben dahil tüm halkımız oy vermiyor. İyiler gitti kötüler, vurguncular, köşe dönücüler, bakara-makaracılar, onun bunun önüne yatanlar kaldı. Halktan kopan bu partinin sonu da ANAP gibi olacak. Başka bir şey beklemeyin halk bunları paralarıyla sandığa gömecekler....

19
17
yanıtYanıtla
HEWLÊRmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

NE DİYE ÇIKIP AÇIKLAMA YAPMA GEREGİ DUYDUN Kİ YUFKA YÜREKLİ ADAM. BIRAKDA SENİ HARCAYANLARDA HARCANSINLAR. AHMET SEVER İYİ ETMİŞ HATTA GEÇ BİLE KALMIŞ, KİTAP SEÇİMDEN ÖNCE OKURUN ELİNDE OLMALIYDI.

24
11
yanıtYanıtla
Hüso:

Sayın gül diyecem Şartosun sana oy vermem zaten rengini gezi olayları ve mit müsteşarını ifadeye göndermekle bunu denedin Erdoğanın sırtından başbakan cumhur başkanı oldun parti kur ve çık da gör kaç oy alacaksın

22
12
yanıtYanıtla
ezelden ak partili:

evet bizde yedik inadına tayyip erdğan onun sayesinde memleketimiz ayağa kalktı ama maalesef bazı nankörler bunu unutmuşa benziyorlar

14
20
yanıtYanıtla
---mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ben bir AKP liyim ancak gül davaya çok zarar verdi fitne ateşini yakti sonu Abdüllatif şener gibi olur herhalde

10
15
yanıtYanıtla
yıldırım:

adamsın al yanına Ali babacanı kur bi parti türkiye lider görsün. sağcısı solcusu alevisi kürdü hepsi yanınızda.

19
6
yanıtYanıtla
DELİ:

TÜRKİYEDE NE KADAR İKİYÜZLÜ VARSA AKP DE TOPLANMIŞ

14
10
yanıtYanıtla
Tüm 72 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title