Haberler

Cizre'de Öldürülen Hüda-Par'lı İçin Gıyabi Namaz

Güncelleme:

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde çıkan olaylar sırasında hayatını kaybeden Hüda- Par üyesi Abdullah Deniz için Şanlıurfa'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki olaylarda hayatını kaybeden Abdullah Deniz için Şanlıurfa'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Şanlıurfa'da bir grup, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki olaylarda yaşamını yitiren Abdullah Deniz için gıyabi cenaze namazı kıldı. Mustazaflar Cemiyeti tarafından organize edilen etkinlikte, bir grup Cuma namazının ardından tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde bir araya geldi. Ellerinde Cizre'de yaşanan olaylarla ilgili resim ve dövizler taşıyan grup, zaman zaman terör örgütü PKK aleyhine slogan attı.

Mustazaflar Cemiyeti üyesi Faruk Polat, grup adına yaptığı açıklamada, dindar kesime PKK ve türevleri tarafından yapılan saldırıların cana, mala zarar veren boyuta geldiğini söyledi. Polat, "Saldırılardan sonra PKK ve çevreleri çıkıp provokasyondan, provokatörlerden söz ediyor. Bu provokasyonlarda kendi rollerine hiç değinmiyorlar veya olayları ters yüz ederek provokasyon yapan tarafın adını koymuyor, ortaya konuşup karanlığa sövüyorlar. Provokasyona zemin hazırlayan, ortam oluşturan kesim PKK'dır" dedi. Daha sonra grup, Cizre ilçesindeki olaylarda yaşamını yitiren Abdullah Deniz için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Deniz Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title