Haberler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler - Muğla/ısparta/

MUĞLA Protesto eylemine katılan vatandaşlardan detay görüntüler AK Parti İl Başkan Yardımcısı Barış Eğilmez'in konuşması ISPARTA Eyleme katılanlardan detay görüntüler Grup adına konuşma yapan Halil ibrahim Öz'ün açıklamaları MANİSA Hatuniye Cami'nden detay görüntüler Protestoya katılan...

MUĞLA

Protesto eylemine katılan vatandaşlardan detay görüntüler

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Barış Eğilmez'in konuşması

ISPARTA

Eyleme katılanlardan detay görüntüler

Grup adına konuşma yapan Halil ibrahim Öz'ün açıklamaları

MANİSA

Hatuniye Cami'nden detay görüntüler

Protestoya katılan siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşu üyelerinden detaylar

AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli'nin konuşması

ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Muğla, Isparta ve Manisa'da ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterildi

MUĞLA/ISPARTA/MANİSA (AA) – Muğla, Isparta ve Manisa'da ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıması protesto edildi.

Muğla'da, kılınan cuma namazının ardından AK Parti İl Başkanlığı ve bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti üyeleri Menteşe Kurşunlu Cami önünde toplanarak İsrail ve ABD aleyhinde slogan attı.

Ellerinde İsrail ve ABD'yi kınayan dövizler taşıyan grup adına açıklama yapan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Barış Eğilmez, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaralamış ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğini söyledi.

Eğilmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kesin şekilde ilan ettiği Kudüs'ün tüm Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu kaydetti.

Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacağını belirten Eğilmez, "Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir.İslam'ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır." Dedi.

Fethiye

Fethiye'de sivil toplum kuruluşu ve siyasi partiye üye çok sayıda vatandaş, Cuma namazının ardından Beşkaza Meydanı'ndaki Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde toplandı.

Bazı vatandaşlar ellerinde Türk ve Filistin bayrağı taşırken bazıları da "İsrail laftan anlamaz artık laf değil icraat istiyoruz", "Kudüs İslamındır", "Kudüs İmanı bir meseledir", "Bekle bizi ey Kudüs", Mescid-i Aksa Müslümanlarındır pazarlık yapılamaz" yazılı pankart taşıdı.

Grup adına ortak basın açıklaması yapılan eylemin ardından tekbir getiren grup, "Kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika", "Kudüs İslami bir meseledir" sloganları atarak dağıldı.

-Isparta

Isparta'da Mimar Sinan Camisi önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar, "Özgür Kudüs için ayaktayız", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol", "Kudüs Müslümanlarındır, Kudüs halkı yalnız değildir" yazılı pankartlar taşıdı.

İHH Isparta Temsilcisi Osman Akçil, yaptığı açıklamada, insanlık tarihinin en kanlı dönemlerinin yaşandığı bir zaman diliminden geçildiğini söyledi.

Akçil, şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyetin Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırladığını ifade ederek, tarihsel gerçeklerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak ihtarda bulunmak üzere toplandıklarını vurguladı.

İslam coğrafyasında günü kurtarma politikaları peşinde koşan devlet yöneticilerinin ikircikli tutumlarına karşı çıkarak, inancın ve tarihin verdiği güçle barışın sesinin hep birlikte yükseltilmesi gerektiğini vurgulayan Akçil, şöyle devam etti:

"Şiddetten boğulmuş, krizlerle boğuşan bütün insanlık, doğru ve adil bir söz bekliyor. Anadolu bu sözü söylemeye hazırdır. Ümmetin gönlü bu hakikate açıktır. Bu konudaki inancımız ve kararlılığımız tamdır. Şimdi bu inancı ve kararlılığı fiiliyata dökme zamanıdır. Kudüs'ün siyonizme başkent yapılmasını engellemek için harekete geçmek, birlikte ses vermek ve insanlığın beklediği o sözü söylemek için hep birlikte buradayız."

Bir süre slogan atan gruptakiler daha sonra dağıldı.

-Manisa

Manisa'da Hatuniye Cami önünde cuma namazı ardından toplanan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri slogan atıp "Kudüs'ü savunmak gerçek bağımsızlığı savunmaktır", "Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir" yazılı pankartların yanı sıra Filistin ve Türk bayrakları taşıdı.

Grup adına açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Kudüs'ün asla vazgeçilmeyen bir dava olduğunu söyledi.

ABD'nin Kudüs kararının insanlık vicdanını yaraladığına ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğine işaret eden Mersinli, "Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs bizlerin kırmızı çizgisidir. Bu bölgemizde barış ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararların İsrail ve Filistin arasındaki husumeti artırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Isparta İsrail Kudüs Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title