Haberler

ABD'li John Bolton, İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıkan Türkiye'yi hedef aldı

Güncelleme:

Kur'an yakma provokasyonu sonrası Türkiye'nin NATO üyeliğine karşı çıktığı İsveç'e destek, eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'dan geldi. İsveç basınına konuşan Bolton skandal bir çıkışta bulunarak "Türkiye'yi atmak istiyorsak, NATO'yu feshedip tekrar kurabiliriz" ifadesini kullandı.

Terörle mücadelede gerekli adımları atmayan ve Kur'an provokasyonuyla infial yaratan İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeyen Türkiye, hedef tahtasına konuldu.

BOLTON YİNE SAHNEDE

Batılı basında ve düşünce kuruluşlarında "Türkiye NATO'dan çıkarılsın" söylemleri arttı. Benzer açıklama ABD'nin şahin politikacılarından ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'dan geldi.

TÜRKİYE'NİN NATO'DAN ÇIKARILMASINI İSTEDİ

İsveç basınına konuşan Bolton, Türkiye'nin S-400 alımını ve İsveç tutumunu gerekçe göstererek Türkiye'nin NATO'dan çıkarılmasını istedi. Bolton, Türkiye'yi İsveç ve Finlandiya'nın NATO sürecini sabote etmekle itham ettiği açıklamasında, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılmasını salık verdi.

"NATO'YU FESHEDİP YENİDEN KURABİLİRİZ"

Bolton, "Uluslararası hukukun 'koşullar değişmediği sürece' ilkesi neredeyse her şeye izin vermektedir. NATO'da olmak isteyip istemediklerine kendileri karar verebilirler ya da biz NATO'yu feshedip yeniden kurabiliriz. Bunu çözmenin pek çok yolu var" dedi.

"BEN OLSAYDIM SEÇİMLERE KADAR HİÇBİR ŞEY YAPMAZDIM"

Bolton açıklamasında Türkiye'ye F-16 satımı sürecine de değindi. "ABD Başkanı ben olsaydım mayıs ayındaki seçimlere kadar hiçbir şey yapmazdım" diye konuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

John Bolton Türkiye İsveç Nato Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (11)

sade vatandaş:

yani demek istiyorki gelecek olan yeni hükümet bizim istediğimizi yapacak aslında burada sorulması gereken Türkiyeyi natoya kim soktu çokmu lazımdı nato bize ülkemizde bulunan atom bombaları yüzünden rusyayla çıkacak olan savaşta bir nükleer hedefiz bu bombaları niye yunanistan almıyor

44
13
yanıtYanıtla
virtueslife:

nato olmasaydı yunanistanı kullanıp bize yeniden savaş açarlardı çokmu gerekliydi evet.Natosuz bir türkiye Çibn gibi rusya gibi yapayalnız bir ülkedir boş yapmayın.

yanıt1
yanıt0
Osman Tokgonul:

Gelecek olan hükümetin ABD yi destekleyeceğini nereden anladın ? Kavunun olgun olduğunu anlamak için yapılan hareketi Bolton da mı denedin ? Yav kardeş , altıncı filoya SECDE eden biz değil siz siniz siiiiz .

yanıt12
yanıt16
sade vatandaş:

valla o zamanlar orada ben yoktum takım tutar gibi parti taraf tutmam ülke ve benim için hayırlı olduğuna inandığım kimse onu tercih ederim ayrıca dolmabahçe camisinde yer kalmadığı için o sırada cemaat kıbleye doğru namaz kılmışlardı altıncı filoya karşı değil

yanıt2
yanıt0
Erkan Can :

yine yaklaşan bir seçim ve bizim atarlı giderli dış politikalarımız.. sonuç olarak kullanmayacağımız s400 leri alırız,rahibi fln teslim ederiz öpüşüp barışırız.

19
22
yanıtYanıtla
levent tugcu:

Bunu da Trump işe aynı yere tatile gönderin. Bir yaştan sonra siyaset cidden yasaklanmalı dünyada.

38
2
yanıtYanıtla
Ben ve sen:

Ister dogru ister yanlis anlayin ama eger bu manyak boyle birsey diyorsa inanin Turkiyeyi Natodan cikartirlar, Turkiyeye artik ihtiyaclari yok. Incirlik ussunu kapatirlar sorun degil nede olsa hem Irakta hemde Suriyede yeterince askeri var. Hala bizim uykucular gormuyor olan bitenleri.

8
8
yanıtYanıtla
Ali Baş:

Bolton denen bunak. Zannediyormusun fes edilebileceğini. Keşke diyorum olsa. Olursa Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin öncülüğü liderliğini yapacağı yeni bir konsepti hangi ülke göze alabilir salak..

13
3
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Ya üstü açık yatmışsın ya da şu anda DEV aynasına bakıyorsundur , MALKOÇOĞLU kardeşim benim .

yanıt0
yanıt1
zübükzade:

Avrupa ve amerika reisten son dserece memnun avrupa 20 milyon mülteciyi kendi ülkemizde tıkıp kendi halkımıza bela ettiğimiz icin cxok mutlu yunanistan yüzyıllardır alamadığı 19 türk adası olmak üzere uluslararası sularda sayılan toplam 36 adauyı aldıgı icin mutlu reiisi tekrar sectirecekler

4
2
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title