Haberler

ABD'nin Kobani Açıklaması, Zafer Kutlamalarını Yarıda Kesti

Güncelleme:

ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlığı yetkilileri, Kobani'de YPG güçlerinin IŞİD'e karşı üstünlük kazandığını doğruladı ancak zafer ilanı için erken olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlığı yetkilileri, Kobani'de YPG güçlerinin IŞİD'e karşı üstünlük kazandığını doğrularken, bölgenin IŞİD güçlerinden arındırılıp arındırılmadığı sorularına temkinli yanıtlar verdi. Bu açıklamalar Kobani'nin kurtarılmasını kutlayan halaylarla kutlayan Kürtleri'n sevincini yarıda bırakırken "Kürt halayına ABD molası" olarak yorumlandı.

"KOBANİ'DE MÜCADELE DEVAM EDİYOR"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, başkent Washington'da yaptığı basın toplantısında kendisine yöneltilen, "Kürt güçler, IŞİD'i Kobani dışna püskürttü mü" sorusuna verdiği yanıtta, "Haberler gördüm ve Savunma Bakanlığ'ndan meslektaşlarım bu konuya ilişkin açıklamalar yaptılar. Kobani mücadelesi sürüyor. IŞİD'e karşı mücadele eden yerel güçleri desteklemeyi sürdürüyoruz. Bizim çabalarımız ve bölgedeki cesur savaşçılar sayesinde IŞİD'in kazanımlarını tersine çevirdiler. IŞİD karşıtı güçler şimdi Kobani ve çevresinin yüzde 70'ini kontrolünü elinde bulunduruyor. Hepimizin bildiği gibi IŞİD Kobani'ye müthiş bir güç yığdı ama çok açık ki artık ilerleyemiyorlar ve biz onlar daha da geriletiyoruz. Ancak bunun tamamlanmış olduğunu tam olarak teyit edemem" dedi.

"SAVAŞ KAZANILDI DİYEMEM"

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon da, Kobani'de IŞİD'e karşı yürütülen mücadelenin sona erdiği ya da bölgenin bütünüyle IŞİD militanlarından temizlendiğini teyit edemeyeceklerini açıkladı. Pentagon sözcüsü Albay Steve Warren, "Savaşın kazanıldığını söyleyebilecek durumda değilim. Savaş devam ediyor. Ancak şimdiki durumda dost güçler, inanıyorum ki üstün durumda" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Washington Jen Psaki Kobani Sıkıcı Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

CİZREmobilWeb@haberler.com:

KÜRTÜN ODUĞU YERDE HUZUR YOKTUR.AKLİNİZA GELEN HER PİSLİK BUNLARDA VARDİR.ONUN İÇİN CEVRENİZE YAKLASTİRMAYİN.....

50
64
yanıtYanıtla
kaptanMobil-ANDROID:

Bu Amerika olmasaydı halayı görürdüm ben o zaman bide zafer kazandık sanıyorlar

8
24
yanıtYanıtla
antihain:

soysuz hainler

12
18
yanıtYanıtla
CCC:

YAV HER MİLLETİN NERDEN GELDİĞİ TARİHTE YAZILI ANLARIMDA. . . . KÜRT NEYMİŞ BE KARDEŞİM HANGİ COĞRAFYADAN HANGİ MİLLETTEN ÜREME BUNLAR. HAYVANLA İNSAN KARIŞIMIMI DİCEM OLAMAZ. HAYVANLAR EĞİTİLEBİLİYO FAYDASINI GÖREBİLİRSİN. . . . . . İLGİNÇ

7
19
yanıtYanıtla
VATANDASMobil-ANDROID:

YEMEYE EKMEKLERI YOK ISIDA KARSI ZAFER KAZANMISLAR.AMERIKAN GÜÇLERI OLMASAYDI DERINÌZDEN DÜMBELEK YAPARLARDI AKLINIZI BASINIZA ALIN TÜRKE DÜSMANLIK YAPMAKTAN VAZ GEÇİN.

10
13
yanıtYanıtla
rauf:

komik olan sey bugun dorten fazla pkkli olduruldu isid tarafindan ama bunlar halay cekiyor cok ama cok garip bir durum

13
8
yanıtYanıtla
rauf:

abd sayesinde bu durumlara dustuler simdi onlarimi dinliyorlar? vah ezik millet sizi

13
7
yanıtYanıtla
vatandaşmobilWeb@haberler.com:

Noldu coni babaları yine devrede. Havasını soldugu toprağa ihanet edenler . Eğlence için bile coniye soracaksiniz. Size bu müstahak. Isterseniz yüzünüzü gözümüzü saklayın karşılarına çıkın. Domuz yavrusu gibi nasıl lese çeviriyor. Bakmayın burada demokrasi oyunu oynamak kolay.

10
8
yanıtYanıtla
HAKIKATLER ACIDIR:

ısıd sızı bırakırmı lan manyaklar

12
6
yanıtYanıtla
işitçi osman:

abi böyle amele mal ezik insanlar görmedim, Allah diğerlerine ceza olsun diye yaratmış bunları her hal, yazık yaw

12
4
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title