Haberler

ABD ile Yaşanan Vize Krizine 'Film' İstisnası

ANTALYA'da çekimlerine başlanan 'Islamophobia' filmi için ABD'den gelecek oyunculara, vize yasağının uygulanmayacağı belirtildi.

ANTALYA'da çekimlerine başlanan 'Islamophobia' filmi için ABD'den gelecek oyunculara, vize yasağının uygulanmayacağı belirtildi.

Bosna'da dünyaya gelen ve babası Hristiyanlar tarafından öldürülen 6 yaşındaki Omar'ın Müslüman olan annesiyle Avrupa'ya göçü ve burada 'İslamofobi' üzerine yaşadıkları zorlu hayatın konu edildiği 'Islamophobia' filminin çekimlerine başlandı. Yönetmenliğini Ömer Sarıkaya'nın yaptığı filmde, aralarında Jean-Claude Van Damme, Adam Dormi, Hripsime Sargsyan, Julia Helbich gibi önemli oyuncular maddi karşılık beklemeden gönüllü rol alıyor. Filmin tamamına yakını Antalya'nın tarihi ve turistik yerlerine kurulan setlerde çekilecek. İlk çekim için Cumhuriyet Meydanı'nda çalışmalar başladı.

ABD İLE YAŞANAN VİZE KRİZİNE BİR İSTİSNA

Sabah erken saatlerde set hazırlıklarını yakından takip eden Yönetmen Ömer Sarıkaya, bu çalışmanın bir uluslararası toplumsal barış, bağış ve yardımlaşma filmi olduğunu söyledi. Gösterilerde elde edilen gelirin tamamının uluslararası alanda yardıma muhtaç insanlara aktarılacağını belirten Sarıkaya, "Geliri ağırlıklı olarak UNICEF'e gidecek. Dünya starları buraya gelecek. 18 Ekim gibi Jean-Claude Van Damme gelecek. Robert de Niro gelebilir. Görüşmelerimiz devam ediyor. Adam Dormi, Hripsime Sargsyan, Julia Helbich gibi önemli isimler başrollerde yer alacak. ABD ile Türkiye arasında bir sıkıntı var şu an. Ben dün Başbakan Binali Yıldırım'ın danışmanıyla görüştüm. Bu misafirlerimizin film için Türkiye'ye ve Antalya'ya gelmelerinde yardımcı olabileceklerini söylediler. Vizeyle ilgili bir sorun olmayacağını düşünüyoruz" dedi.

TURİSTLER RAHATSIZ OLMASIN DİYE SİLAH VE PATLAMA EFEKTLERİ OLMAYACAK

Filmin çoğunluğunun Antalya'nın doğal güzellikleri ve tarihi mekanlarında çekileceğini belirten Sarıkaya, ayrıca kentin genel ahengine zarar vermemek ve filmin ana konusuna ters düşmemesi için silah ve patlama seslerinin kullanılmayacağını, bu ihtiyacı bilgisayar yardımıyla çözeceklerini belirtti. Sarıkaya şunları söyledi:

"Filmin yüzde 85'i Antalya'da, kalan kısmı Rotterdam ve Saraybosna'da çekilecek. Sahnelerimizde silah kullanılmayacak. Kötü bir algı oluşturmamak adına Antalya'daki turistleri rahatsız etmemek için patlama ve silah sesleri olmayacak. Bunları efekt ile bilgisayarda yapacağız. 'Her Müslüman terörist değildir' mesajını vereceğiz. Günübirlik de olsa önemli misafirlerimiz gelecek. Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden ciddi destek aldık. Oyuncuların konaklamasına kadar her ihtiyacımız karşılanıyor."

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Jean Claude Van Damme Sarıkaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title