Haberler

ABD İdeolojilerini Yenmeden Işid'i Yenemeyiz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, ABD ve koalisyon ortaklarının, Irak,Suriye ve son günlerde de Libya'da terör estiren Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) ideolojik yaklaşımını yenmeden, IŞİD'i yenemeyeceklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, ABD ve koalisyon ortaklarının, Irak,Suriye ve son günlerde de Libya'da terör estiren Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) ideolojik yaklaşımını yenmeden, IŞİD'i yenemeyeceklerini söyledi. Psaki, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ile ABD arasında Suriyeli muhaliflere yönelik eğit-donat programı anlaşmasının imzalanmasıyla ilgili sorulara verdiği yanıtta, Türkiye ile ortaklıklarından memnuniyet duyduklarını ve bu planı uygulamaya geçirmeyi dört gözle beklediklerini belirterek, Gerçek şu ki, askeri etkenler olduğu kadar başka etkenler de var. Binlerce hava saldırısı gerçekleştirdik. Gelecek ay eğit ve donat programını başlatıyoruz. İnanıyoruz ki askeri etken, militanları savaş alanından püskürtmek için önemli bir etken. Yalnızca ABD değil, koalisyon ortakları da burada belirgin bir rol oynuyor. Ancak başka etkenler de var, ideolojilerini yenmezsek IŞİD'i yenemeyiz. Bizim odaklandığımız etkenlerden biri bu diye konuştu.

Psaki, IŞİD üyelerinin sınırdan Suriye yada Irak'a geçmelerinin engellenmesi konusunda Türkiye'nin gevşek davranıp davranmadığına ilişkin soruya verdiği yanıtta da, Bu konuda Türkiye ve başka koalisyon ortakları önemli adımlar attı. Bu konu üstünde konuştuğumuz etkenler konusunun bir parçası. Eğit ve donat programı elbette ki askeri etkisi olan bir program. Herkes birlikte çalışıyor IŞİD'e karşı koalisyon şemsiyesi altında. Koalisyonun bir parçası olarak bu ve diğer konularda Türkiye ile olan ortaklığımız ve çalışmamızdan memnuniyet duyduk. Elbette bu planı uygulamaya geçirmeyi dört gözle bekliyoruz. Türklere bu görüşmelerde yer almaları ve çabalarından dolayı teşekkür ediyor dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Jen Psaki Türkiye Işid Işid Politika Güncel Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500

Yorumlar (5)

vanlyymobilWeb@haberler.com:

Abd kafir dir.musluman dusmanidir bizlerle kardes olamazlar ama inaninki abd olmazsa dumyada cok is itciler cikacakti muslumanlar birbirini daha cok katederlerdi.dunya duzeni bozulurdu.abd kafir ama adaletlidir.yuzde 99 adaletlidir.peki tcnin adaleti varmi

4
1
yanıtYanıtla
adinizi yazin azeri oglu 25:

sen abd sen sionist sen seytan ordusu kendi pisliklerinizde bogulaacak ceheneme varis olcaksiniz vay haliniza

2
2
yanıtYanıtla
allahuekbermobilWeb@haberler.com:

bahsettiği ideolojı gerçek islamdır ama allah nurunu tamamlayacak

2
2
yanıtYanıtla
hasan yılmaz:

türkiyenin içinde ve sınırlarında beslediği deaş canileri için de birşeyler demişmi acaba, allah abd yi tc. nın başından eksik etmesin

1
0
yanıtYanıtla
kaya:

abd sen yaptin zaten bu teror olaylarini hepsini besledin gonderdin bide dunyaya sirin gorunmek icin yuzunuz yardim edelim iciniz oldurun der

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title