Haberler

ABD Heyetinden Kobani'deki Hastaneye Tıbbi Malzeme Yardımı

ABD Başkanı Donald Trump daha önce Suriye'de istikrarın sağlanması için vermeyi vadettikleri 230 milyon dolarlık fonu vermekten vazgeçtiklerini açıklarken, Bahreyn eski Büyükelçisi William Roebuck'ın başkanlığındaki sivil ve askeri ABD heyeti, Kobani'yi ziyaret ederek, hastaneye tıbbi...

ABD Başkanı Donald Trump daha önce Suriye'de istikrarın sağlanması için vermeyi vadettikleri 230 milyon dolarlık fonu vermekten vazgeçtiklerini açıklarken, Bahreyn eski Büyükelçisi William Roebuck'ın başkanlığındaki sivil ve askeri ABD heyeti, Kobani'yi ziyaret ederek, hastaneye tıbbi malzeme yardımında bulundu.

Suriye'nin Rakka kentini Trump'un DEAŞ'la mücadele özel temsilcisi ile 3 gün önce ziyaret eden ABD'nin Bahreyn eski Büyükelçisi William Roebuck başkanlığındaki sivil ve askeri heyet, dün de Kobani'yi ziyaret etti. Kentteki bir hastaneyi de ziyaret eden ABD'li heyet, terör örgütü YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) destek çerçevesinde hastaneye tıbbi malzeme yardımı yaptı.

Kobani'deki yerel yönetimin yetkilileri tarafından karşılanan ABD'li heyet daha sonra yürütme meclisi eşbaşkanı Enver Müslim ve bazı sorumlular ile görüştü. Görüşmede konuşan William Roebuck, başlangıç aşaması olarak tıbbi malzeme yardımında bulunduklarını belirterek, tüm askeri alanlarda Suriye'nin kuzeyine yardımlarının devam edeceğini söyledi. ABD Bahreyn eski Büyükelçisi William Roebuck, Suriye'nin kuzeyindeki siyasi ve askeri güçlerle ilişkilerinde öncelikli konunun, ülkenin doğusunda DEAŞ'lıların yok edilmesi olduğunu belirtti.

- Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Bahreyn Suriye Kobani Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title