Haberler

ABD'den Erdoğan'a Yanıt: Saldırıları Niyetimiz Açık, IŞİD'i Yok Etmek

Güncelleme:

ABD'den; Erdoğan'ın, "Buraları milyonlarca dolar harcayıp bombalayanlar petrol kuyularını kendi tasarruflarına almak için yapıyor bu saldırları." sözlerine yanıt geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Buralarda 10 milyonlarca, 100 milyonlarca doları harcayıp bombaları atmak suretiyle oraya atanlar zannediyor musunuz ki barış için uçaklarıyla füzeleriyle orada bulunuyorlar? Hayır petrol kuyularını kendi tasarrufları altına almak için bunu yapıyorlar." sözlerine cevap verdi.

Psaki, "Hava saldırılarına yönelik niyetimizi açıkça belirttiğimizi düşünüyorum ki o da IŞİD tehdidiyle başa çıkmak, bu (niyet) diğer koalisyon ortaklarımız için de geçerli." ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE İLE ASKERİ GÖRÜŞMELER YAPILDI"

Psaki, günlük basın toplantısında, ABD Başkanı'nın IŞİD'e karşı küresel koalisyon için özel temsilcisi emekli General John Allen ile yardımcısı ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk'ün geçen haftaki Türkiye ziyaretinde bir dizi askeri konuyu da ele aldıklarını kaydetti.

Türkiye'nin Suriyeli muhaliflere eğitim ve ekipman programına ev sahipliği yapmayı kabul ettiğini anımsatan Psaki, bu programın yürütülmesi konusunda da ABD Savunma Bakanlığından ekibin şu anda Türkiye'de olduğunu bildirdi.

"TÜRKİYE İLE ANLAŞILAN KONULAR BELLİ"

Psaki, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice'in Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede ABD'ye İncirlik hava üssünü kullanma yetkisi verdiğine yönelik sözlerinin sorulması üzerine, Rice'in sözlerinin tam olarak bu olmadığını ifade etti. Psaki, "Biliyorum bazı ismi verilmeyen yetkililerden alınarak yazılmış haberler var. Bu tür, anlaşmayla uyumlu olmayan bilgilerin olduğu ifadelere karşı her zaman dikkatli olunmalı. Anlaşmaya varılan şeyleri sizlere belirttim" dedi.

Jen Psaki, hangi spesifik tesislerin, nasıl kullanılacağının Türkiye ile yaptıkları ve önümüzdeki günlerde yapacakları görüşmelerin bir parçası olduğunu bildirdi. Psaki, "Açıkçası, eğitim ve ekipman programına ev sahipliği, belirli tesisleri gerekli kılıyor ama hangisi, nasıl ve nerede olduğu şu anda devam eden görüşmelerin bir parçası" diye konuştu.

"PKK SALDIRISINI KOBANİ'YE BAĞLAMAK DOĞRU DEĞİL"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarına ilişkin soru üzerine (Türk savaş jetleri dün Hakkaride PKK noktalarını vurdu) Psaki, bu operasyonların Kobani'den çok uzakta yapıldığına işaret etti.

Psaki, "Biliyorum bu ikisini birbirine bağlamaya dönük bir odaklanma var. Açıkçası sahada karışık bir durum var ama Türkiye ile PKK arasında uzun bir geçmiş var. Türk yetkililerin PKK'nın askeri bir karakola ateş açtığı yönünde açıklamalarını gördük. Bu konuda elimizde bağımsız bir teyit yok ama herkesi bu konulara ( Kobani ve PKK'ya operasyonlar) birbirinden ayrı durumlar olarak bakmaya teşvik ediyorum" dedi.

Psaki, Kobani ile PKK'ya operasyon yapılan yerler arasında 160 kilometreden fazla mesafe olduğuna işaret ederek, "Kobani sınırında olanlar ayrı bir durum. Buna işaret ettim. Bunun ötesinde, tüm tarafların kalıcı barışa doğru çalışmaya devam ettiklerini görmek istiyoruz ve bu kesinlikle desteklediğimiz şey ama iki olayı birbirine bağlamak doğru olmaz" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Jen Psaki Türkiye Kobani Güncel Haberler

500

Yorumlar (26)

AKIN:

ABD NİN NİYETİ HER ZAMAN BELLİ, AYNEN SAYIN CUMHURBAŞKANININ DEDİĞİ GİBİ. . . ALLAH BU EMPERYALİST ÜLKELERİ HELAK EDER İNŞALLAH TEZ ZAMANDA. . .

57
5
yanıtYanıtla
yillardir doguyu sömürüyorlar:

söyle babayigit bir örgüt ciksada amerikayla ugrassa amerikanin sakladigi kendi Petrol kuyularini bütün dünya paylassa dünyada ac insan kalmaz

36
1
yanıtYanıtla
hsn:

kobanide halk yok hepside türkiyeye sıgındı arslanlar gibide agarlıyoruz kobani şuan pkk pyg terörislerinin yatagı oldu bırakında bari biz temizleyemedik işit temizlesin tüm kobani halkına kapılarımız sonuna kadar açıktır allah yardımcıları olsun.

29
6
yanıtYanıtla
oguz silvia:

diyarbakırı yakıp yıkarlarken amerika almış eline bir harita harita gösteriyor doguyla ilgili dosmu düşmanmı burdan belli

29
4
yanıtYanıtla
tarafsız:

ama sen dünyayı kasımpaşa sandın sana verilen güveni iyi değerlendirmedin halk ekmek derdine düşerken milyarlaca parayı kendin ve yandaşlarınla yolsuzluk yaptın somadaki canı yanan insanlara tekme tokat saldırdınız yetmedi suriyedeki canileri destekledin devletin tüm imkanlarını anlamsız ihtirasın uğruna kullandın

5
24
yanıtYanıtla
muzistan:

Bütün dünyada petrol fiyatları yüzde yirmibeş düştü bizde zam üstüne zam geliyor, çalışıyorlar çalsınlar.

15
10
yanıtYanıtla
kral çıplak:

madem biliyonda başın sıkışınca neden müttefiğin abd nin yanına kaçıyon

17
4
yanıtYanıtla
Gerçekler:

JİYAN a katılmamak elde değil. Dünya petrol ü nasıl kazanabilirim diye hesap yapıyorken, TC Kürtleri nasıl bitirebilirim, nasıl susturabilirim ya da nasıl haledebilirim diye hesaplar yapıyor. Kanuni Sultan Süleyman''a özenen biri, bazen dünya lideri olacam diyor bazen islam lideri. Derken bakıyosun ki Dünya ülkeleri ilerleme kaydetmişken, bizim ufaklık 20 yıl geri yuvarlanmış. Bu çileyi çeken se cahil halkımız.

10
10
yanıtYanıtla
TURK:

amerikanin petrol icin orda oldugunu bilmeyen mi var ? en aptal insan bile biliyor lan siyonistlerin petrol piyasasini daha uzun zaman elinde tutmak istedigini. . .

18
2
yanıtYanıtla
atif:

helal cumhurbaskanim buyuksun

14
5
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title