Haberler

AB Yüksek Temsilcisinden Camiye Anlamlı Bağış

AB'nin Bosna-Hersek Yüksek Temsilcisi Valentin İnzko, ülkenin kuzeyinde yer alan Banya Luka kentinde savaş sırasında Sırplar tarafından yıkılan tarihi Ferhat Paşa Camisi'nin yeniden yapım çalışmaları için 5 bin avro bağışladı.

AB'nin Bosna-Hersek Yüksek Temsilcisi Valentin İnzko, ülkenin kuzeyinde yer alan Banya Luka kentinde savaş sırasında Sırplar tarafından yıkılan tarihi Ferhat Paşa Camisi'nin yeniden yapım çalışmaları için 5 bin avro bağışladı.

Bosna-Hersek'in oluşturan iki entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin en büyü kenti Banya Luka'yı ziyaret eden Valentin İnzko, ilk olarak Hırvat Demokrat Birliği'nin Genel Başkanı Dragan Çoviç ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İnzko, birçok büyükelçi ve Barış Uygulam Konseyi (PIC) üyelerinin 2012 yılını durgun bir yıl olarak gördüğünü, kendisinin de buna katıldığını ifade etti.

Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik'le görüşeceğinin hatırlatılarak, görüşmede Dodik'e ne mesaj vereceği sorusuna İnzko, "Görev süremi uzattığı için ona teşekkür edeceğim. Dodik ne zaman Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin bağımsızlığından söz ederse benim görevimi uzatıyor" diye esprili bir şekilde cevap verdi.

Sık sık bağımsızlıktan söz eden Milorad Dodik, daha önce AB'nin Bosna-Hersek Yüksek Temsilciliği Ofisi (OHR) ve çalışanları hakkında olumsuz ifadeler kullanmıştı.

Hırvat Demokrat Birliği Genel Başkanı Dragan Çoviç de AB'nin Bosna-Hersek Yüksek Temsilcisi'ne mevcut iktidarın ülkeyi AB'ye taşıyacağından duyduğu endişeyi dile getirdiğini ifade etti.

Valentin İnzko, görüşmenin ardından, Banya Luka kentinde bulunan ve Bosna savaşında Sırplar tarafından yıkılan tarihi Ferhat Paşa Camisi'ni ziyaret etti. Banya Luka Müftüsü Edhem Çamciç'le bir araya gelen İnzko, yeniden yapım çalışmaları devam eden tarihi Ferhat Paşa Camisi için yaklaşık 5 bin avro yardım yaptı.

Muhabir: Gordana Katana - Kemal Zorlak

Yayıncı: Serkan Fidan - BANYA LUKA

Kaynak: AA / Güncel

Banya Luka Saraybosna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title