Haberler

Alman Bakan Resti Çekti: AB, Türkiye'ye Verdiği Sözü Yerine Getirsin

Güncelleme:

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, AB'nin Türkiye'ye verdiği sözü yerine getirmesini istedi.

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Bild am Sonntag gazetesine verdiği röportajda, sığınmacıların Avrupa'ya gelişinin durdurulması gerektiğini belirterek Suriye ve Irak'tan ayrılan sığınmacıların yüzde 10'unun Avrupa'ya geldiğine, hala 8-10 milyon kişinin yollarda bulunduğuna işaret etti.

"UTANÇ VERİCİ"

Avrupa'ya gelen sığınmacıların yıllardır çadır kentlerde, evlerin bodrum katlarında veya su ve elektriği olmayan ahırlarda kaldığını söyleyen Müller, "Uluslararası toplumun insanların bulundukları yerlerde hayatta kalmasını sağlayamaması utanç verici" ifadesini kullandı.

"AB ÜLKELERİNİN TÜRKİYE'YE VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRMESİ LAZIM"

" Türkiye, sığınmacı akınını frenleme konusunda verdiği sözü yerine getiriyor mu?" sorusu üzerine Bakan Müller, " Türkiye, Suriyeli sığınmacıları kabul etme konusunda olağanüstü şeyler yapıyor. Ancak alabilme gücünün sınırlarına ulaştı. Bu yüzden Türkiye'nin desteğimize ihtiyacı var. Şimdi AB ülkelerinin verdikleri sözü yerine getirmeleri lazım. Kasım ayında söz verilen 3 milyar avroluk yardım henüz hazır değil" cevabını verdi.

"SCHENGEN ÇÖKTÜ"

AB Komisyonu'nda, AB'de alınan kararları uygulayan sığınmacı komiserine ihtiyaç duyulduğunu belirten Müller, "Dış sınırlar korunamıyor, Schengen çöktü. Sığınmacıların adil bir şekilde dağılımı olmuyor" dedi.

Müller, Almanya'ya gelen sığınmacı sayısının düşürülmesi gerektiğini, geçen yıl olduğu gibi 1 milyon sığınmacının ülkeye gelmesi durumunda bunların entegrasyonunun sağlanamayacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Gerd Müller Almanya Türkiye Dünya Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500

Yorumlar (30)

AVCİ BİR....:

Almanlarin Canakkalede vede Osmanliyi 1 dunya savasina sokmada yaptigi 3 kagidi Ne Tarih unutur Nede Bu millet unutur..

42
0
yanıtYanıtla
konyali isa Mobil-ANDROID:

ne mutlu Turkiyeliyim diyene. kahrolsun terör. başkanımız R.T.ERDOGAN

33
4
yanıtYanıtla
murat yılmaz:

ne mutlu turkum dıyene

yanıt4
yanıt2
Sener Koruturk:

Ben Imam Tayyib''e 5 kurus bile emanet etmem. AB ''mudurluk'' yapsin ve o paralari Turkiye''de kendileri insani yardimlar olarak gerekli yerlerde kullansinlar. Yoksa bos ayakkabi kutulari halen cok. 17-25 Aralik ortbas edilip halnin altina supuruldu. Kimse erkek gibi cikip yargi ya hesp vermedi. Ama ilgili bakanlar istifa ettiler. Bu suc itirafidir.

4
32
yanıtYanıtla
Sener Koruturk:

Merkel ve AB''ye kurallarimizi ilettik. Almanlar finansmandan cok iyidir. Bu is benim dedigim gibi yurutulecektir. AB aptal degildir. Imam Tayyib''in Ali-Cengiz oyunlerini iy bilir. Ben de onlara gereken bilgileri sagliyorum. Tabii ki yaninda degiledim. Ama gereken cevabi yargi onunde savunmalari sarttir. Yoksa, ya senin adalet duzenin calismiyor, veya da bu alcaklar ''highway robbers''!. .

yanıt1
yanıt2
YilmazMobil-IOS:

Kalles avrupa ne zaman sozunu tuttuki ?

20
3
yanıtYanıtla
thghffg:

hakli adam ulkeleri yamyam doldu

13
9
yanıtYanıtla
Medeni (yetsiz) Avrupa:

Kendini medeni sanan Avrupa''nın gerçek yüzünü görüyorsunuz. Önce bu ülkeleri karıştır, böl. Ondan sonra aman göçmenler gelmesin. Bence Türkiye bütün sınırlarını açmalı ve elindeki göçmenleri bile Avrupa ya salmalı. Avrupa yalancı, düzenbaz ve sahtekardır. Dünyada ki müslüman nüfusunu azaltma politikası güdüyorlar. Allah diyen bir kişi bile kalmayana kadar devam edecekler. Şöyle birkaç yüzyıl geriye bakın. Ne demek istediğimi anlayacaksınız. Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar, bunlar.

21
0
yanıtYanıtla
ozan koçak:

Ne kadar alçak bir ülke olduk.

4
16
yanıtYanıtla
GERÇEĞİ SÖYLESENİZE...:

Alman Bakan: AB, Türkiye''ye Verdiği Sözü Yerine Getirsin. . . . . . . . . ULAN. . . . GERÇEĞİ SÖYLESENİZE. . . . . . . UGANDAYI ALIRIZ. . . . . . . . TÜRKİYEYİ YİNE ALMAYIZ. . . . . . . DESENİZE. . . . . . . . YAZIK YAHU. . . . Bİ ÜLKE. . . . . . BU KADARDA KANDIRILMAZ Kİ. . . .

15
0
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title