Haberler

    AB, Avrupa'nın gazını kesen Rusya'yı açık açık tehdit etti: Sözleşmelere sadık kalın yoksa harekete geçeriz

    Güncelleme:

    Putin, AB'nin yaptırımlarına karşı en büyük kozunu oynadı ve dün Avrupa'nın gazını tamamen kesti. Rusya'nın bu hamlesinin ardından AB'den tehdit gibi bir açıklama geldi. AB Komisyonu'nun Ekonomiden Sorumlu Üyesi Paolo Gentiloni, "Putin'in kararlarından korkmuyoruz. Onları sözleşmelerine sadık kalmaya çağırıyoruz. Ancak bunu yapmazlarsa harekete geçmeye hazırız" dedi.

    Gazprom, Ukrayna üzerinden yapılan gaz sevkiyatını artırdı. Rus enerji devi Gazprom'un Kuzey Akım 1 üzerinden Avrupa'ya gaz sevkiyatını belirsiz bir süre için durdurduğunu açıklamasına Avrupa Birliği'nden (AB) tepki geldi. AB Komisyonu'nun Ekonomiden Sorumlu Üyesi Paolo Gentiloni, Moskova'yı yapılan anlaşmalara saygı göstermeye çağırdı. Gentiloni, "Putin'in kararlarından korkmuyoruz. Onları sözleşmelerine sadık kalmaya çağırıyoruz. Ancak bunu yapmazlarsa harekete geçmeye hazırız" diye konuştu.

    AVRUPA KIŞA HAZIRLANIYOR

    AB'nin gaz depolarındaki yüksek doluluk oranına dikkat çeken Gentiloni, enerji tüketimini sınırlandırma planlarına da işaret ederek, Avrupa'nın sert geçmesi beklenen kışa hazırlandığını kaydetti. Gentiloni, tüketicileri yüksek enerji faturalarına karşı halkı desteklemeye yönelik önlemlerin de alınması gerektiğini söyledi. Gentiloni, Cuma günü Rus ham petrolüne ve petrol ürünlerine tavan fiyat uygulama konusunda mutabık kalan G7 ülkelerine başka ülkelerin de katılabileceğine de işaret ederek daha geniş bir koalisyon olasılığını görüştüklerini belirtti. Bağlayıcı anlaşmalara tabi olmayan ülkelerin de düşük petrol fiyatlarından fayda sağlayabileceğini savunan Gentiloni, Avustralya ve Güney Kore gibi ülkelerin de koalisyona katılmaya ilgi göstereceğini düşündüğünü ifade etti.

    GAZPROM UKRAYNA ÜZERİNDEN SEVKİYATI ARTIRIYOR

    Rus enerji şirketi Gazprom, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, 42,7 milyon metreküp doğal gazı Ukrayna üzerindeki hattan Avrupa'ya göndereceğini belirtti. Sudhza giriş noktasından akışın Cuma günü gönderilen 41,3 milyon metreküplük gaza göre artmasına rağmen, bu miktar Kuzey Akım 1 üzerinden kesilen gaz miktarını kompanse etmeye yetmiyor.

    SİEMENS: AKIŞI ENGELLEYECEK BİR SIZINTI DEĞİL

    31 Ağustos'tan 2 Eylül'e kadar kompresör ünitesindeki bakım nedeniyle Almanya'ya Rus gazını taşıyan Kuzey Akım 1 hattı üzerinden doğal gaz akışını durduran Rus enerji devi, Cuma günü hattın belirsiz bir süre için kapalı kalacağını duyurmuştu. Şirket, buna gerekçe olarak, St. Petersburg yakınlarındaki Portovaya kompresör istasyonunda tespit edilen bir sızıntıyı göstermişti.

    Kuzey Akım 1 türbinleri için hizmet veren Siemens Energy, bu tür bir sızıntının akışı durdurmaması gerektiğini belirtti. Hattın çalışmasını sağlamak üzere kendilerine bir görev verilmediğini kaydeden şirket, bu göreve hazır olduklarını da ifade etti. Bir şirket sözcüsü, bundan bağımsız olarak sızıntının tespit edildiği Portovaya kompresör istasyonunda gaz akışının devamını sağlayacak başka tribünlerin de bulunduğuna defalarca dikkat çektiklerini de belirtti.

    Kaynak: Deutsche Welle / Güncel

    Avrupa Birliği Moskova Gazprom Dünya Ekonomi Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
    500

    Yorumlar (7)

    bekir yapici:

    rusya petrolunu dogal gazini satmadan ayakta kalamaz ekonomisi sarsilir uzun zaman dayanamaz zaten simdiden ab dogalgaz icin alternatif yerler arayisinda ve anlasmaslar yapiyorlar ayrica rusyayi sibiryayi besleyen Türkmenistan kirgisistan kazakistan cin´dir bunlarda tahili sebze ve meyvayi ve diger seyleri öpücükle vermiyor herhakde

    48
    113
    yanıtYanıtla
    Metin Yalcin:

    Rusya zaten yüksek fiyatlardan kasayı doldurdu, bütün rezervlerini altına çevirdi, AB sadece kendini yakar ters bir cevap vermeye kalkarsa ..

    yanıt6
    yanıt1
    uCube :

    Bekir, boş hayaller kurma güzel kardeşim. Sen düşündün de, Rusya bunu düşünemedi yani öylemi? Merak etme, Rusya gaz ile ayakta durmuyor. Rusya, Ukraynayı tamamen almadan, geri adım atmayacak. ;))

    yanıt14
    yanıt1
    Aydın Saksıoğlu:

    Sen ab avukatı misin bırak yesinler birbirlerini sanane sanane Allah'ın bir bildiği var yaptıkları zulümler kalır mı sandın. Bekir efendi

    yanıt16
    yanıt10
    Onder Yildiz:

    Dayı bitirdiğin yüksek lisans ,mastera ,ekonomi sınavlarına yerine başkasi girdi heralde

    yanıt1
    yanıt0
    mesut:

    Petrol varili 138 dolardan fazla. Rusya her türlü kazanıyor. Abd, İngiltere ve Rusya bir olmuş Avrupa"yı bitirecek. Elveda Almanya ve Fransa.. :))

    23
    2
    yanıtYanıtla
    Hasan Cemil Akın:

    Harekete geçeriz.... Hareket nedir??

    23
    1
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title