Haberler

AB'nin Rusya'ya Yönelik Yaptırımları

Rusya Dışişleri Bakanlığı: "Daha önce de belirttiğimiz gibi, Rusya karşıtı bu yaptırımlar da cevapsız kalmayacak"

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin (AB) kendilerine karşı aldığı yeni yaptırım kararlarının "karşılıksız kalmayacağını" belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy'un, "Rusya'ya karşı alınan yaptırım kararlarının cuma günü uygulamaya gireceği" yönündeki açıklaması değerlendirildi.

Açıklamada, "AB yaptırım yoluna giderek, Ukrayna iç krizindeki barışçıl çözüm sürecinin karşısında tercih yapmayı seçti. Bugün Brüksel ve AB üyesi ülkelerin, AB vatandaşlarına neden onları ekomonik durgunluk ve iş kaybı riskine maruz bıraktıklarının cevabını vermeleri gerekiyor" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, "Daha önce de belirttiğimiz gibi, Rusya karşıtı bu yaptırımlar da cevapsız kalmayacak" denildi.

Öte yandan Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, AB'nin aldığı yeni yaptırım kararının "illegal" olduğunu savundu. Peskov, karardan dolayı üzgün olduklarını belirterek, "Daha önce alınan yaptırım kararlarına karşı olduğumuzu ve bunu anlamadığımızı defalarca dile getirdik. Yaptırımların yasadışı olduğunu düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, Rusya'ya karşı alınan yaptırım kararlarının cuma günü uygulamaya gireceğini belirterek, "AB Daimi Temsilciler Komitesi (COREPER), ay sonundan önce (Ukrayna'daki) barış planının uygulanması hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapacak" demişti.

AB Konseyi'nden yapılan açıklamada da yaptırımlarının yarın AB Resmi Gazetesi'nde yayınlanacağı belirtilirken, odaklanılan alanların finans sektörü ve sermaye piyasalarına erişim, çift kullanımlı ürünler ile enerji olduğu vurgulanmıştı.

AB, birlik ülkelerine seyahat ve mal varlıklarının dondurulması önlemlerini de 24 kişi için daha devreye sokacak. Yapılacak son eklemelerle yaptırım uygulanan birey sayısı 119'a ulaşacak. - Moskova

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Rusya Federasyonu Avrupa Birliği Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title