Haberler

AB Konseyi Başkanı Rompuy: Kırım'ın İlhakı Yüz Karası

Güncelleme:

AB Konseyi Başkanı Van Rompuy, "Kırım'ın yasa dışı ilhakı 21. yüzyılda yüz karası ve bunu tanımayacağız." dedi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, Ukrayna'daki gelişmelerin birçok belirsizliğin bulunduğunu gösterdiğini belirterek, " Kırım'ın yasa dışı ilhakı 21. yüzyılda yüz karası ve bunu tanımayacağız" dedi.

AB-ABD Zirvesi sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Van Rompuy, toplantının çok önemli bir dönemde yapıldığını, önceliğin gerilimin düşürülmesi olduğunu kaydederek, "Gerginliğin artması halinde yaptırımları yoğunlaştırmaya hazırız" dedi.

Yaptırımların cezalandırma değil, diplomasiye teşvik amaçlı olduğunu kaydeden Van Rompuy, toplantıda Ukrayna'nın yanı sıra İran ile yürütülen müzakereler, Suriye'deki "korkunç" savaşın ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki şiddet ve anarşinin sona erdirilmesi konularını ele aldıklarını ifade etti.

Enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve bu alanda Rusya'ya bağımlılığın azaltılmasının da gündeme geldiğini belirten Van Rompuy, "G7 enerji bakanları bu konuyu ele almak üzere yakında toplanacak" dedi.

Van Rompuy, ABD'nin Avrupalı liderleri dinlemesiyle ortaya çıkan skandal konusunda da AB vatandaşlarının ve ülkelerinin endişelerini ABD Başkanı Barack Obama'ya ilettiklerini, ABD'nin de bu endişeleri giderme ve güveni oluşturma yönünde adımlar attığını söyledi.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da AB ve ABD'nin, kabul edilemez eylemlerin ciddi sonuçları olması için birlikte çalıştıklarını belirtti.

AB ile ABD arasında günlük ticaret hacminin 2,2 milyar avro olduğunu hatırlatan Barroso, iki taraf arasında yürütülen serbest ticaret anlaşması müzakerelerinin önemine dikkat çekti. - Brüksel

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Ukrayna Kırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 6 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Sivas'ta seçimler tekrarlanacak mı? 31 Mart yerel seçimlerine zaman tekrarlanacak, neden? Her gün ceviz yersen ne olur? Cevizin faydaları nelerdir? 31 MART YEREL SEÇİMLERİ TEKRARLANACAK MI? Hangi illerde ve ilçelerde seçim tekrarlanacak? Kurban Bayramına kaç gün kaldı? 2024 Kurban Bayramı tatili ne zaman, kaç gün?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title