Haberler

77 Yıllık Aşk Hikayesi Mutlu Sonla Bitti

Güncelleme:

Maraş'ta babası karşı çıktığı için gençliğinde sevdiği kızla evlenemeyince yeni bir hayat kuran 92 yaşındaki Mustafa Karakoyun, aşık olduğu Döndü Kıraç'la 77 yıl sonra evlendi.

Kahramanmaraş'ta babası karşı çıktığı için sevdiği kızla evlenemeyen ve babaevini terk edip yeni bir hayat kuran 92 yaşındaki Mustafa Karakoyun, aşık olduğu Döndü Kıraç'la 77 yıl sonra dünyaevine girdi.

TÜRK FİLMLERİNDE RASTLANACAK ÖYKÜ

Eşine ancak Türk filmlerinde rastlanacak sevda öyküsü, Kahramanmaraş'ın Sarıgüzel Mahallesi'nde 1938 yılında 15 yaşındaki Mustafa Karakoyun ile 18 yaşındaki Döndü Kıraç arasında başladı. Henüz 15 yaşındayken babasına Döndü Kıraç'ı sevdiğini ve evlenmek istediğini söyleyen Mustafa Karakoyun, babasından "hayır" cevabını aldı. Bunun üzerine adeta hayata küsen ve bir süre sonra askere giden Karakoyun, 4 yıllık vatani görevinin ardından döndüğü köyünde sevdiği kadının evlendiğini, bir de çocuğunun olduğunu öğrenince evini terk ederek Göksun ilçesine gitti.


HUZUREVİNDE BULUŞTULAR

Burada tanışıp evlendiği eşiyle kendisine yeni bir hayat kuran ve çocukları olan Karakoyun, eşi vefat ettikten sonra Elbistan ilçesindeki huzurevine yerleşti. Babasının "hayır" cevabıyla başlayan Mustafa Karakoyun ile Döndü Kıraç arasındaki ayrılık huzurevinde vuslata dönüştü.

Zamanında kendisinin istediği fakat babasının karşı çıktığı sevdiğine sonunda kavuştuğunu belirten Karakoyun, "15 yaşındayken babam sevdiğim kızı kabul etmeyince ben de askere gittim. Oradan geldim ki evlenmiş. Ben de başka biriyle evlendim. Sonra çocuklarım oldu. Sarıgüzel'den Çardak'a göçtük. Sonra eşim öldü, yalnız kaldım. Elbistan Huzurevine gittim. Orada 7 ay kaldım. Döndü de orada kalıyormuş. İlk gittiğim dönemlerde beni görünce 'Mustafa sen burada ne yapıyorsun' dedi bana. Ben 'seni tanımıyorum, kimsin' dedim. 'Döndü'yüm sen nasıl beni tanımazsın' dedi. Hasret giderdik. Orada beraber kaldık" diye konuştu.


"GÖZYAŞINA DAYANAMADIM KAÇIRMAK İSTEDİM"

Huzurevinde kalırken eşinin kendisine "Mustafa beni al götür. Beni kurtar buradan" dediğini anlatan Karakoyun, sürekli ağlayan eşi Döndü'nün gözyaşlarına dayanamadığını söyledi. Çocukları ilk etapta karşı çıktığı için bir gece sevdiğiyle huzurevinden kaçarken güvenlik görevlilerinin kendilerini gördüğünü anlatan Karakoyun, şöyle devam etti:

"Sonra geri huzurevine çıkarttılar. Müdür çağırdı beni. Yaptığımın yanlış olduğunu söyledi. Ben de müdüre 'Döndü'yü bana ver vermezsen kaçırırım' dedim. 'Onu alacağım başka yolu yok' dedim. Sonra Göksun Belediye Başkanının yanına vardım. O da bana sahip çıktı. Çocuklarımızla konuşup onları ikna ettiler. Nikahımı yaptırdı. Fotoğrafımı çektirdi. Artık evlendim. Mutluyum. Çok şükür Allah'a, sonunda kavuştum. Allah bize nasip etti sevdiğime kavuştum."


"ALLAH HERKESİ SEVDİĞİNE KAVUŞTURSUN"

Evlendikten sonra huzurevinden çıkıp Çardak Mahallesi'ndeki evlerinde yaşadıklarını dile getiren Karakoyun, "Allah herkesi 80 yıl sonra da olsa sevdiğine kavuştursun. Allah uzun ömürler versin" dedi.

Rahatsızlığı nedeniyle konuşamayan Döndü Karakoyun ise yüzündeki tebessümlerle yaşadığı mutluluğu anlatmaya çalıştı.

Çiftin evlenmelerine vesile olan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın da yıllar sonra birbirine kavuşan çifte mutluluk diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Elbistan Göksun 3. Sayfa Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları...
Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500

Yorumlar (23)

PalaVracı:

HELAL DEDEM AZRAİLDEN ÖNCE YAKALAMIŞIN DÖNDÜ NENEMİ GERÇİ RAF ÖMRÜ DOLMUŞ AMA EN AZINDAN GÖZÜN AÇIK GİTMEYECEK. . HERKES SEVDİĞİNE GAVUŞSUN BE İLİŞMEYİN

24
6
yanıtYanıtla
...DADAYLI...:

HELAL BE DAYI :::)))

18
9
yanıtYanıtla
MUTLULUKLARMobil-ANDROID:

en kral huzur evi SEVDİĞİNİN YANI.

19
7
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

allahım benide kavustur. . . 90 yaşımada gelsem. . .

12
12
yanıtYanıtla
KONTES:

İNŞALLAH . . ALLAH GÖNLÜNÜN MURADINI VERSİN HAYIRLI KILSIN . .

yanıt6
yanıt3
:

Baak senn erkegeee

14
10
yanıtYanıtla
as:

ay gözlerim doldu ya şu anda

16
2
yanıtYanıtla
xxdMobil-ANDROID:

sizi yaradana gurban olurum ben yaaa :(

16
2
yanıtYanıtla
aysesuoztas:

Bu ne sacma bir haber.önce diyorki mustafa beni kacir dedi. Haberin sonundada rahatsizliligi nedeniyle konusamayan döndü nine.puhaaahaaa

13
4
yanıtYanıtla
:

Dişlerini yaptırmıştır, ayrıntıya takılma. .

yanıt0
yanıt0
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title