Haberler

7-12 Yaş İçin Yarıyıl Sanat Atölyeleri

İstanbul Modern, 23 Ocak-3 Şubat 2012 tarihleri arasında 7-12 yaş grubundaki çocuklar için sanatla dolu, eğlenceli Yarıyıl Sanat Atölyeleri düzenliyor.

Her gün farklı bir etkinliğin düzenleneceği "7-12 Yaş İçin Yarıyıl Sanat Atölyeleri"nde, resim, heykel, fotoğraf, animasyon, yerleştirme ve performans gibi disiplinlerin yanı sıra edebiyat ve mimarlık alanlarını da içeren uygulamalar yapılacak.

Yarıyıl tatili süresince çocuklar için, sabah ve öğleden sonra iki ayrı program seçeneği sunuluyor. Atölyelere beş günlük ya da günübirlik katılmak mümkün. Atölyelerin beşini de tamamlayarak sanatsal yaratım sürecini farklı boyutlarıyla deneyimleyen çocuklar, katılım belgesi almaya hak kazanacak.

Hafta içi sabah 09.00-13.00 saatleri arasında her gün dört saatlik, farklı içerikte atölyeler düzenlenecek. Bu atölyelerde çocuklar beş gün boyunca, sanatta ifadenin farklı yolları ve teknikleri ile tanışacaklar. "Benim Oyun Çadırım" atölyesinde çocuklar tuvalden yapılan çadırlarını kuracak, boyuyacak ve tasarladıkları oyun çadırlarını etkinliğin sonunda yanlarında götürebilecekler.

"Dinozorlar Yaşasaydı!" atölye çalışması, Anna Milbourne'un bir stegosaurus yavrusunun başından geçen olayları anlattığı "Dinozor" isimli masalın okunmasıyla başlayacak ve çocukların "Dinozorlar hala yaşasaydı dünya bugün nasıl bir yer olurdu?" sorusuna yanıt aramalarıyla sürecek.

"Kumdan Animasyonlar" çalışmasında kumdan desenler oluşturacak ve bu desenleri bir animasyona dönüştürecek; "Cecü'nün Cüceleri" atölyesinde ise Umberto Eco'nun aynı adlı masalından esinlenerek bir tiyatro oyunu sergileyecekler."Resim Avcıları" atölyesinde İstanbul Modern Kütüphane'deki sanat kitaplarını inceleyip ortak bir resim yapacaklar.

Hafta içi her gün 13.00-15.00 saatleri arasında ise iki saatlik atölyeler düzenlenecek. Bu atölyelerde çocuklar, İstanbul Modern'in sergi salonlarında rehber eşliğinde her gün farklı bir sanat yapıtını inceleyecek, sanat eserlerinden yola çıkarak kendi eserlerini üretecekler.

Çocuklar "Genç Müzeciler" atölyesinde, koleksiyonu ve mekanlarıyla bir müze fikri geliştirip fikirlerini maketlere dönüştürecekler. "Bir Kostümün Öyküsü" atölyesinde farklı renklerle özgün kostümler tasarlarken "Geo-Yaratıklar"da ise geometrik biçimleri üst üste yerleştirerek fantastik yaratıklar yapacaklar. "Uzaylı Kuklalar" atölyesinde sanat eserlerindeki biçimleri yeniden yorumlayıp uzaylı kuklalara dönüştürecek; "Gökdelen Atölyesi" etkinliğinde ise her katında farklı bir yaşam alanı bulunan kartondan gökdelenler kuracaklar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title