Haberler

6'ncıgeleneksel Uluslararası Erciyes Kış Tırmanışı Başlıyor

Geleneksel '6'ncıErciyes Kar Şenliği ve Erciyes Zirve Tırmanışı' cumartesi günü, Hacılar Erciyes Gençlik ve Spor Kulübü ev sahipliğinde başlayacak.

Geleneksel '6'ncı Erciyes Kar Şenliği ve Erciyes Zirve Tırmanışı' cumartesi günü, Hacılar Erciyes Gençlik ve Spor Kulübü ev sahipliğinde başlayacak. Tırmanışa, Türkiye ile İtalya, İran, Makedonya ve Slokya'dan gelecek 250 dolayında dağcı katılacak.

Dağcılık İl Temsilcisi ve Kulüp Başkanı İsmail Yılmaz,6-7 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek 6'ncı Geleneksel Hacılar Erciyes Kar Şenlikleri ve Erciyes Kış Zirve Tırmanışı etkinliğinin, Erciyes Dağı'nın 2 bin 100 metre yüksekliğindeki Tekir Yaylası'nda, kış koşullarına uygun, çadırlı olarak yapılacağını söyledi. Kamp ve tırmanış etkinliğinin Dağcılık Federasyonu faaliyet programı çerçevesinde düzenlendiğini belirten Yılmaz, şöyle dedi:

"Etkinliklerimiz tüm illerimizdeki kulüplerimizden katılacak ortalama 200-250 dağcı ile gerçekleştirilecek. 2 gün sürecek faaliyetimiz 2 bin 100 metre rakımlı Erciyes Tekir Yaylası'nda tamamen kış koşullarına göre çadırlı olarak yapılacak. Bu etkinlik, Erciyes Master Planı'nın daha iyi tanıtılmasının büyük öneme sahip olduğunu düşünüyoruz."

İsmail Yılmaz, etkinliğe katılacak dağcıların Cumartesi günü öğleden sonra Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü önünde toplanacağını, daha sonra oteller bölgesinden dağevine hareket edileceğini, yapılacak teknik toplantı ardından 7 Şubat pazar günü saat 03.00 sıralarında çadırlarından ayrılıp, Erciyes Dağı'nın 3 bin 916 metrelik zirvesine hareket edeceklerini ekledi. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Yılmaz Erciyes Kar Türkiye Hacılar Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title