Haberler

53. Uluslararası Antalya Film Festivali

53. Uluslararası Antalya Film Festivaline katılan dünyaca ünlü Fransız yıldız Audrey Tautou, festivalden ve Antalya'dan çok etkilendiğini bildirdi.

53. Uluslararası Antalya Film Festivaline katılan dünyaca ünlü Fransız yıldız Audrey Tautou, festivalden ve Antalya'dan çok etkilendiğini bildirdi.

"Amelie" filmi ile dünya çapında hayran kitlesine sahip olan Tautou, festivalin açılış gecesi öncesi EXPO 2016 Antalya'da düzenlediği basın toplantısında, festivalin uluslararası yarışma bölümünde yarışacak olan "Sonsuzluk" filminin çok özel bir film olduğunu söyledi.

Yönetmenin kendisine rol teklif etmek için aradığında filmin uyarlandığı romanı okuduğunu belirten Tautou, romanın bir yüzyılı anlattığını ve Vietnamlı bir yönetmenin Fransız bir eseri nasıl sinemaya uyarlayacağını merak ettiğini ifade etti.

Filmde hiç diyalog olmadığına işaret eden Tautou, "Filmde anlatıcı var. Bütün karakterler büyüyor. Benimle başlıyor film. Film boyunca yaşlanıp 85 yaşına geliyorum. Filmde özel efektler de bu açıdan önemli bir rol tutuyor. Bütün karakterlerin bebekten yetişkinliğe hayatlarını izliyoruz. Yönetmenin tutku dolu bir sanatsal yaklaşımı var. Sinemada bu tür sanatsal yaklaşımın önemli olduğunu düşünüyorum. Şiirsel bir film." dedi.

Türk sinemasını çok yaratıcı olduğunu vurgulayan Tautou, şöyle devam etti:

"Türk sineması etkin bir sinema. Bir de harika Türk oyuncular var. Nuri Bilge Ceylan ve Deniz Gamze Ergüven'i iyi tanıyorum. Festivalden ve Antalya'dan çok etkilendim. Onur duydum. Böyle bir organizasyonun parçası olmak çok güzel. Bütün dünyadan farklı kültürler burada ve bu durumun sinemanın sayesinde olmasını bilmek çok değerli."

"Mülteciler konusuna gelince öyle bir dramki duyarsız kalmak olanaksız"

Bir gazetecinin, "Festivalin konularından birisi darbe girişimi ve mülteci dramı. Ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusuna Tautou, şu yanıtı verdi:

"Sizin de bahsettiğiniz nedenler yüzünden sinema, kültür ve sanatın insanları daha eğitimli kılması büyük önem taşıyor. Mülteciler konusuna gelince öyle bir dram ki duyarsız kalmak olanaksız. (Darbeye ilişkin) Bu konuda özellikle bir fikir beyan etmek istemiyorum. Çünkü ben bir oyuncuyum. Bunu analiz etmeye muktedir değilim. Fikrim bunu değiştirmez. Ben ancak tanık olabilirim. Benim tanıklığım bir farkındalık yaratmaya yarayabilir. Bir yurttaş olarak, Fransız kadını olarak doğrudan fikir beyan etmem doğru değil. İfade özgürlüğü açısından sinema çok yararlı olabilir."

Kaynak: AA / Güncel

Audrey Tautou Antalya Politika Güncel Haberler

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

İl milli eğitim müdürlüğünde kadın memura taciz: Seninle birlikte olmak istiyorum

İl milli eğitim müdürlüğünde kadın memura taciz: Seninle birlikte olmak istiyorum

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Bakmadan Geçme

10-11 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Bursa Bülbül filmi konusu nedir? Bursa Bülbül filiminin oyuncuları kimler? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? Vizontele Tuuba filmi konusu nedir? Vizontele Tuuba oyuncuları ve Vizontele Tuuba özeti! #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Ölümcül Takip filmi oyuncuları kim, konusu ne? Ölümcül Takip filmi ne zaman, nerede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! 10 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Şanlıurfa'dan Ankara'ya getirilen kuduz köpek olayı ne, köpekler nerede? Buket Özgünlü Boyacı kimdir, Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı? 10 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title