Haberler

"50 milyon dolarınız olsa rahat rahat yaşarsınız" diyen Dilek Sabancı, tepkilerin ardından özür diledi

Güncelleme:

İş insanı Dilek Sabancı, bir programda kullandığı ifadelerle tepkilerin odağı haline geldi. "Bir insanın rahat yaşayabilmesi için ne kadar para gerekli?" sorusuna, "50 milyon, 100 milyon dolarınız olsa rahat rahat yaşarsınız" diye yanıt veren Sabancı, eleştirilerin ardından geri adım attı. Özür dileyen Sabancı, "Ben, programda hayırseverliği anlatırken bunları söylemek istemiştim. Ancak yanlış ifade ettim." dedi.

İş insanı Dilek Sabancı, Radyo Sputnik'te yayınlanan, "Meliha Okur'la Anlat Bana" programında tepki çeken ifadeler kullandı. "Bir insanın rahat yaşayabilmesi için ne kadar para gerekli?" sorusuna verdiği yanıtla Sabancı, sosyal medyanın gündemine oturdu.

"50 MİLYON DOLARINIZ OLSA RAHAT RAHAT YAŞARSINIZ"

İnsanların rahat yaşayabilmesi için milyar dolarlara gerek olmadığını, 1-2 milyonun da yeterli olabileceğini söyleyen Sabancı, "İnsanın iyi bir evi, arabası, rahat yaşayabileceği bir parası olması lazım ama bu para bana göre milyar dolarlar değil. Milyon dolarlar da yetebilir veya bazı insanlara 1-2 milyon dolar da yetebilir. Onun dışında istediği zaman seyahat edebilmeli. 50 ile 100 milyon dolarınız olsa rahat rahat yaşarsınız ama bence 100 milyon dolara değil de daha düşük rakamlarla daha çok mutlu olabilmek daha büyük başarı. İyi bir işiniz olsun, eviniz olsun, arabanız olsun, hastalandığınızda hastaneye gidecek paranız olsun, denize merakınız varsa tekneniz olsun, insan başka ne ister ki?" ifadelerini kullandı.

'50 milyon dolarınız olsa rahat rahat yaşarsınız' diyen Dilek Sabancı geri adım attı

"HAYIRSEVERLERİ ANLATIRKEN BUNLARI SÖYLEMEK İSTEMİŞTİM"

Sabancı, sözlerinin tepki çekmesinin ardından yazılı açıklama yaparak özür diledi. Sabancı, şunları söyledi: "Geçen hafta Radyo Sputnik programcısı Sayın Meliha Okur'un programına konuk olmuştum. Söyleşi sırasında bir soruya verdiğim yanıt, maalesef arzu etmediğim bir sonuç ortaya çıkardı. Ben, ilgili soruya yanıt verirken, bazı rakamlar telaffuz ettim. Amacım, 1-2 milyon liranın hayatın ihtiyaçlarına yeteceğini anlatmaktı. Ancak bunu sehven başka bir para cinsi ile ifade ettim. Ama ben, Türkiye'de pek çok insanın bu seviyede de kazanç elde edemediğini biliyorum. Bu durumu en iyi bilen insanlardan biriyim. Bu farkı kapatabilmek için, onlarca yıldır dezavantajlı grupların, sorunlarının çözümü için ben ve ailem çalışıyoruz. Ben, programda hayırseverliği anlatırken bunları söylemek istemiştim. Ancak yanlış ifade ettim. Yanlış anlaşılmaya sebep olduğum için kamuoyundan özür dilerim. Ben, bugüne kadar olduğu gibi, bundan böyle de elimden geldiğince dezavantajlı kesimlere yardım etmeye devam edeceğim."

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Güncel

Dilek Sabancı Dilek Sabancı Güncel Haberler

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

500

Yorumlar (13)

Murat Vural:

Dilek Sabancı zekâtını vermediğin o milyon dolarların ahirette o malların yılan olup seni sürekli ısırdığı zaman dünyadayken millete vermediğin milyon dolarlar aklına gelir o zaman !!!

45
11
yanıtYanıtla
Aslı Can:

Ahirette rahat rahat yasiyabileceklermi?? Yoksa fakirmi daha önce cennete girecek??

32
10
yanıtYanıtla
Miharbi mediç :

Sömürü düzeninin baş aktörlerinden biri sizsiniz.Yardım yapıyorlarmış 100 liralık sözde hayır işi yap 200 liralık vergi ödeme .

38
2
yanıtYanıtla
Erol Gergin:

Evet ekmeğimizde yok ama pasta yiyoruz

23
0
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

1-2 milyon TL dermek isterken 50-100 milyon dolar demiş ne kadar benzer kelimeler arada 1-2 harf oynyuor sanki açıklama söyleşiden daha büyük skandal

15
2
yanıtYanıtla
ERKAN :

herkes kendi gücü kadar konuşmuş. bana 1-2 milyon yeterken onun tatiline yetmez bu para

12
1
yanıtYanıtla
ege izmirlim:

Bizim 50 milyon dolar değil,5 milyon dolar da değil,huzurumuz, üç beş kuruş ta geçim kaynağı olursa hamd ederiz.Yeterki siz doyun, yeter ki sizin milyon dolarlarınız olsun.Doymadınız hepsi bir avuç toprak

9
1
yanıtYanıtla
Zonguldak’lı Şükrü :

Çalıştırdığınız işçinin emeği ile kursağınız tok sırtınız pek. O emekler olmazsa böyle konuşabilirmiydin bakalım.

7
1
yanıtYanıtla
Selman A.:

Aslında doğru diyor önce sağlık tabi ondan sonra 50 milyon doları olana cennet bu dünya..

5
0
yanıtYanıtla
Başka Murat:

Ölünce 100 milyon dolar banka da kalıyor! Ayrıca o bankaya nın karşısına geçip, tek gözünüzü kapatıp, diğer gözünüzün kenarına hafifçe ileri geri bastırdığınız da, banka nın sağa sola oynadığını göreceksiniz! Hani banka orada duruyor du!!? Banka nerede!!?

3
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title