Haberler

445 Bin Fetöcü Hakkında İşlem Yapıldı

"Uluslararası Darbe ile Mücadele ve 15 Temmuz Sempozyumu"nda konuşan Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Aydıner, 15 Temmuz'dan bugüne kadar 445 bin FETÖ üyesi hakkında işlem yapıldığını, bunun neredeyse bazı ülkelerin nüfusuna denk geldiğini söyledi.

Türkiye Hukuk Platformu, Uluslararası Hukukçular Birliği, Anayasa Hukukçuları Derneği, Adalet Bakanlığı, İbn Haldun Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi ortaklığında bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Darbe ile Mücadele ve 15 Temmuz Sempozyumu", İstanbul Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

"Darbe Yargılamaları" başlıklı oturumda konuşan Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Aydıner, "Yüce milletimiz Fransız İhtilali'nden daha kutsal bir mücadele vermiştir. Hukukun kutsal damarlarına giren bu örgütün üyelerinden 445 bin kişi hakkında işlem yapıldı. Bu rakam bazı ülkelerin nüfusuna denk geliyor. Yargıya bu süreçte ciddi bir yük düşüyor. Yargı adil olma, bir yanlışlık yapmama adına elinden gelen gayreti göstermek zorundadır. Arkadaşlarımız da bu kaideye uyarak bugüne kadar geldi. 88 bin kişi cezaevine girdi. 180 bin kişi hakkında ise soruşturmalar devam ediyor" dedi.

İSTANBUL'DA FETÖCÜLER HAKKINDA 60 DAVA AÇILDI

Uluslararası Hukukcular Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Yasin Şamlı ise milletimizin 15 Temmuz'da kendisine karşı 10 yılda bir yapılan darbelere "dur" dediğini belirtti. FETÖ'nün emperyalist güçlerin emriyle çalıştığını belirten Şamlı, "Hep güçle ittifak yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar. İstanbul genelinde 60 dava açıldı. 43'ü sonuçlandı. 17 dava devam ediyor. 2019 yılına birkaç dava kalır" dedi.

Av. Hüsnü Tuna da darbelerden önce bir ön hazırlık döneminin olduğunu bu dönemde bir çok cinayetin işlendiğini, toplumsal olayların cereyan ettiğini, siyasetin itibarsızlaştırıldığını gördüklerini söyledi. 15 Temmuz darbesinin ilk adımlarının 2006 yılında atılmaya başlandığını belirten Tuna, "Emniyet istihbarat, mali ve terör şube FETÖ'nün olmazsa olmazlarıydı. O dönem yaşadığımız bütün olaylar darbelerde malzeme olarak kullanıldı. Tehlike henüz geçmiş değildir. Mücadele son sürat devam etmelidir" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Adalet Bakanlığı 15 Temmuz Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title