Haberler

41 yıllık merakı evini müzeye dönüştürdü

Güncelleme:

41 yıllık merakı evini müzeye dönüştürdü 41 senedir topladığı eşyalardan müze açmayı hedefliyor Denizli'de yaşayan Emin Karadeniz, geçmiş dönemlerde kullanılan eşyaları gelecek nesillere aktarmak için 41 senedir eşya topluyor.

41 yıllık merakı evini müzeye dönüştürdü

41 senedir topladığı eşyalardan müze açmayı hedefliyor

DENİZLİ - Denizli'de yaşayan Emin Karadeniz, geçmiş dönemlerde kullanılan eşyaları gelecek nesillere aktarmak için 41 senedir eşya topluyor. Yaklaşık 300 parça eşyayı evinde oluşturduğu odada toplayan Karadeniz'in hedefi müze oluşturmak.

Denizli'nin Tavas ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Emin Karadeniz, 41 senedir büyük merakla topladığı atıl durumdaki eşyalarla evini adeta müzeye çevirdi. Gelecek nesillerin geçmiş dönemde kullanılan eşyaları görmesini istediğini belirten Karadeniz, yıllardır çevresindeki vatandaşların çöpe atmayı düşündüğü eşyaları topluyor. Zamanla Karadeniz'in bu tutkusunu öğrenenlerde kullanılmayan ve ya eski eşyaları kendisine vererek katkıda bulunuyor. 41 senede yaklaşık 300 parça eşyayı toplayan Karadeniz, bu eşyaları evinin bir odasında gözbebeği gibi bakıyor. Hepsini tek tek numaralandırdığı eşyalardan ise gençlerin tarihlerini ve geçmiş dönemde kullanılan eşyaları unutmamaları için müze oluşturmayı hedefliyor.

"Aklınıza gelebilecek bütün eşyalar mevcut"

Yaklaşık 300 parçadan eşyaların içinde akla gelebilecek bütün eşyaların olduğunu belirten işçi emeklisi Karadeniz, "1979'dan beri etrafa atılan eşyaları toplamaktayım. Amacım Tavas'ta bir müze haline getirip müze yapmak. Gelecek nesillere bir şeyler bırakmak için uğraşıyoruz. Burada gördüğünüz gibi 200 ile 300 arası malzeme var. Dibek, kandil, düven, at arabası tekeri olsun aklınıza ne gelirse bütün eşyalar mevcut. Bunların yaklaşık dörtte üçünü ben satın aldım. Geri kalanda vatandaşların ve ninemden kalan. Çöpe gitmesin diye bana verdiler. Bende bunların isimlerini yazıp biriktirmekteyim. Tavas Belediyesi'nin göstermiş olduğu ceza evi var ve şuanda restorasyonu bitmiş durumda. İnşallah oraya hibe edeceğim" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Denizli Tavas Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title