Haberler

4 Kişinin Öldüğü Kazaya 5 Yıl 10 Ay Hapis Cezası

Güncelleme:

Elektrik direği dikmek için yol kenarına dökülen taşlara çarpan otomobilin yaptığı kazayla ilgili açılan davada, müteahhite hapis cezası verildi.

Adana'da, elektrik direği dikmek için yol kenarına dökülen taşlara çarpan otomobilin sulama kanalına düşmesi sonucu 4 kişinin öldüğü kazayla ilgili açılan davada yolda elektrik direği dikme işini alan müteahhit 57 yaşındaki N.A.'ya, 'Taksirle ölüme sebep olmak' suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Kazası, 21 Ekim 2011 tarihinde saat 21.30 sıralarında merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Koyuncu Köyü yolunda meydana geldi. Karayusuflu Köyü'nden Hadırlı Mahallesi yönüne giden 46 yaşındaki Mehmet Bulgan'ın kullandığı otomobil, elektrik direği dikilmesi için yol kenarına dökülen taş yığınına, ardından yol kenarındaki traktör römorkuna çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil ve römork, sulama kanalına uçtu. Kazada otomobili kullanan Mehmet Bulgan ile araçta bulunan 48 yaşındaki Necati Demir, 47 yaşındaki Ali Örgen'in yanı sıra, römork yanında bulunan ve çarpmanın etkisiyle kanala düşen 46 yaşındaki Bedi Tanlak boğularak öldü. Yoldan geçen köylüler, kanala düşen otomobili fark edince jandarmaya haber verdi. 4 kişinin cesedi, dalgıçlar tarafından sudan çıkarıldı.

Savcılıt, elektrik direği dikerken yol kenarına taşların bırakılmasından sorumlu müteahhit ile römorku park eden traktör sahibi hakkında 'Taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma' suçundan 2-15 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Kazada ölen sürücü Mehmet Bulgan'ın da asli kusurlu olduğu belirtilen iddianamede, "Şoför ölmüş olduğundan hakkında kamu davası açılamamıştır. Şüphelinin trafiği güçleştirecek ve tehlikeye sokacak şekilde karayolu üzerine toprak ve taş dökmesi nedeniyle, Özhan Sönmez'in ise, yerleşim yeri dışındaki karayolu üzerine römorku park etmesi nedeniyle kusurlu oldukları anlaşılmıştır" denildi.

Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar Necdet Aydoğan ve Özhan Sönmez, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Elektrik tesisat işleri yaptığını belirten Necdet Aydoğan, "Çalıştığımız yere şerit çekmiştik. Taşları döktüğümüz yerin yaklaşık 14 metre ilerisine uyarı amaçlı reflektör koymuştuk. Akşam olunca işe ara verip ayrıldık. Biz ayrıktan yarım saat sonra kaza olmuş. Beraatımı istiyorum" dedi.

Sanık Özhan Sönmez de kaza yeri yakınlarında saman dökme işinde çalıştığı için traktör ve römorkunu asfalt yol kenarına park etmiştiğini kusuru bulunmadığını savundu.

Mahkemei, sanık Necdet Aydoğan'a taksirle 4 kişinin ölümüne sebep olmak suçundan 7 yıl hapis cezası verirken, cezayı 5 yıl 10 aya indirdi. Özhan Sönmez'in ise beraatına karar verildi.

MKA(BK/İD) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karayusuflu Aydoğan Seyhan Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title