Haberler

4. doz aşı olacaklara profesörden kritik uyarı: Yaptırdıktan sonra 35 dakika bekleyin

Güncelleme:

Koronaya karşı başlatılan aşılama çalışmaları hızla devam ederken, dün sabah 2 doz Sinovac olan vatandaşlara AB vizesinde gerek duyulan 2 doz BioNTech aşısı için 4. doz randevuları açıldı. Prof. Dr. Vedat Bulut, "Aşıların işlevi, içeriği ve çalışma prensiplerini bildiğimizden, 4. dozu olanlarda sağlık sorunu olmaz. Aşıların on binde bir yan etki riskine karşı dördüncü doz olan her vatandaş 35 dakika boyunca, aşı oldukları sağlık kurumundan ayrılmasın." dedi.

Sağlık Bakanlığı dün korona aşısı ile ilgili yeni kararlar aldı. Buna göre 15 yaş üstüne ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstüne korona aşısı olma hakkı tanındı. Sağlık çalışanları ve öncelikli gruplar ile 2 doz Sinovac üzerine 1 doz BioNTech yaptıranlara tercihen 4. aşı hakkı verildi. 4'üncü dozlar yurt dışına çıkışta 2 doz BioNTech isteyen ülkeler olması nedeniyle, 2 doz Sinovac üzerine 1 doz BioNTech yaptıranlara tercihen 4'üncü hak olarak verildi.

"MRNA AŞISI OLMAYANLAR YURT DIŞINA ÇIKIŞLARDA SORUN YAŞIYOR"

Milliyet'e konuşan Gazi Üniversitesi İmmünoloji Anabilim Dalı öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Bulut, uygulamanın dün sabah başladığını ifade ederek, "Çift doz mRNA aşısı olmayan ve ticaretle uğraşanlar yurt dışında çıkışlarda sıkıntı yaşıyor. AB üyesi ülkeler çift doz mRNA aşısı olmayanlara vize vermiyor. 2 doz inaktif Çin menşeili aşının üzerine 2 doz mRNA uygulamasına ilişkin yeterli bilimsel veri ve çalışma yok.

"35 DAKİKA SAĞLIK KURUMUNDA BEKLESİNLER"

Ancak aşıların işlevi, içeriği ve çalışma prensiplerini bildiğimizden, 4. dozu olanlar da sağlık sorunu olmaz. Aşıların on binde bir yan etki riskine karşı dördüncü doz olan her vatandaş 35 dakika boyunca, aşı oldukları sağlık kurumundan ayrılmasın.

"SÜRECİN ŞEFFAF YÖNETİLMESİ GEREKİYOR"

Vatandaşlar 4. dozun ağır yan etki yapmasından çekiniyor ancak aşını genel prensipleri açısından teorik olarak bir sıkıntı olmaz. Önemli olan 4.dozun ne kadar yarar gösterip göstermeyeceği, bu konuda saha verileri bulunmuyor. Sürecin şeffaf yönetilmesi gerekiyor" dedi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Biontech Sinovac Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

500

Yorumlar (7)

Kalbinden Öperim:

4. dozu olan yada olacak olan var mı cidden? 1. dozu olan 2. dozu da olur, 2. dozu olan 3. dozu da olur, 3. dozu olan 4. dozu da olur, 4. dozu olan 5. dozu da olur... Bu böyle devam edecek anlaşılan. Bu mantalite ile hareket ediyorlar ve aşılama sistemi böyle ilerliyor. Bunun sonu yok kendinize gelin. Körü körüne birşeye tutunmuş gidiyorsunuz!!

37
5
yanıtYanıtla
bekir yapici:

gayet basit yandas medyanin göklere cikardigi mucidi cinin bile rüsvetle güvenlik verdigi bizimde kobay oldugumuz sinovac asisini modern dünya tanimiyor sadece kabul adilmis asilari 2 defa olanlari ülkelerine kabul ediyorlar eger 2 sinovac asisi olduysaniz ve yurtdisina cikacaksaniz tabiki kabul edilmis 2 asi daha yaptirmaniz gerekir yani 2 2=4 yapar yoksa dünya 3. asiyi hala tartisiyor.

yanıt14
yanıt4
necip kose:

3.dozdan 4.doza geçiş oldu. Bence bir kaç ay içinde 5.doz çıkacak derken her ay düzenli,sonra her hafta düzenli aşı olun denilecek.. Sonra aşı olanlar bu zaman sonra bağışıklık sistemini kaybedip aşısız nefes alamaz hale gelecek..

38
1
yanıtYanıtla
bekir yapici:

modern cagdas ülkeler 3. asinin zamanini ve kime hangi yasa gerekliligi tartisirken bizde 4. asi aciklamasi cok komik bir degilmi bunun sebebi kobay oldugumuz güvenik notu cinde bile yüzde 62 lerde kalan cinin sinovac asisini nerdeyse dünya ülkelerinin tümü kabul etmiyor sayet yurtdisina cikacaksaniz onlarin kabul ettigi asilarin 2 sinide yaptirmaniz gerekir o yüzden sark kurnazligi yaparak sanki millete 4. asiyi yapacaklarmis algisi veriliyor hep abidik gubidik dürüst olmayi beceremiyorlar

26
4
yanıtYanıtla
Turap Nahşebi:

BUNUN ARKASISI KESİLMEZ 3.4.5..6.7 İSTEDİKLERİNİ ALANA KADAR

8
2
yanıtYanıtla
Recep Aykun:

madem ki aşı kişiyi virüsten koruyorsa neden aşı olmayana kısıtlama getiriyorsunuz

5
4
yanıtYanıtla
Eray Usbaş:

O halde polis herkesi koruyor diye katilleri tecavüzcüleri hapise atmayalım bu nasıl mantık yaa ?? zeka seviyeniz yoksa lütfen yorum yapmayın söyleneni uygulayın :))

yanıt0
yanıt2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title