Haberler

"35. Maddeyi Değiştirelim"

Güncelleme:

Başbakan Bingöl'den Ana Muhafelet Partisine Seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan referandum mitinglerini başlattığı Bingöl'den anamuhalefet partisine seslendi. Erdoğan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesi isteğine "Gerekirse Meclis'i olağanüstü toplarız, gündeme alırız, 35. maddeyle ilgili yeni bir düzenleme yaparız. Gel bu konuda da uzlaşma yapalım. Ama uzlaşma istemiyorsan bunu iktidar yapar diyorsan o zaman senin aklına ihtiyaçım yok. Vakti geldiği zaman yaparız" sözleriyle yanıt verdi.

Erdoğan 12 Eylül 2010 tarihine kadar 36 ilde gerçekleştireceği referandum mitinglerine Bingöl'den start verdi. Bingöl'ün en büyük meydanı olan PTT Kavşağı'nda Başbakan'ın gelişi öncesi onbinlerce kişi toplandı. Erdoğan 11.00'de başlaması planlanan mitinge yaklaşık bir buçuk saatlik bir gecikmeyle katıldı. Alkışlar ve sloganlar arasında kürsüye çıkan Erdoğan, Bingöllülerden referandumda evet oyu vermelerini istemeden önce ilk miting için Bingöl'ü seçmelerinin nedenini açıkladı. Erdoğan "Bingöl'ü seçmemiz bir tesadüf değil, Bingöl'le başlamamız bir rastlantı değil. Bingöl 1982 yılında yapılan ilk halk oylamasında, darbe oylamasında en yüksek oyla karşı çıkan ilimiz oldu. Bingöl, 2007 halk oylamasında Anayasa değişikliğine yüzde 95,8 oy oranıyla "Evet" diyerek en ön sırada yer aldı. Bingöl AK Parti'yi yüzde 71.71 gibi bir oy oranıyla bağrına bastı. İşte onun için "Bingöl" diyoruz. İşte o yüzden millet iradesine sımsıkı sarılan Bingöl'den "Evet" diyoruz" sözleriyle miting alanında vatandaşa seslendi. Erdoğan Bingöllüler'e "Ben Bingöl'den evet beklemiyorum. Bir kez daha rekor bekliyorum" sözleriyle referandumda destek istedi.

-ÇALDIKLARI MİNAREYE KILIF BULAMIYORLAR-

Başbakan Erdoğan konuşması esnasında "Hayır" kampanyası yürüten muhalefet partilerine de sık sık yüklendi. Yıllardır darbe anayasası diyerek anayasadan şikayet edenlerin, değişikliğe yanaşmadığına vurgu yapan Erdoğan şunları söyledi:

"Yıllardır Anayasa'yı değiştirmek isteyenler, bu değişikliğe yanaşmadı. Yıllardır 12 Eylül Anayasası'ndan şikayet eden MHP bu değişikliğe yanaşmadı. Anayasa'yı eleştiren, parti kapatmaların mağduru olduğunu söyleyen BDP, bu değişikliğe yanaşmadı. Allah aşkına soruyorum, siz bunların herhangi bir konuda aynı safta buluştuğunu gördünüz mü? Siz bunların milletin hayrına olan bir konuda bir araya geldiklerini gördünüz mü? Siz bunların milletin derdine derman olacak bir konuda bir araya geldiklerini gördünüz mü? Bunlar milletin hayrına olan bir konuda bir araya gelmezler. Sadece 'Hayır' oyu vermek için bir araya geliyorlar. Bunlar, özgürlüğe, demokrasiye, çocuk haklarına 'Hayır' diyorlar. Milletin projesine 'Hayır' diyor, darbe Anayasası'na 'Evet' diyor. Bunlar hukukun üstünlüğüne 'Hayır' diyor. Burada ittifak ediyorlar. Bunlar, çetelerle mücadeleye 'Hayır' diyorlar. Çetelerin avukatlığını yapıyorlar. Büyük Türkiye'ye, Türkiye'nin kalkınmasına, güçlenmesine 'Hayır' diyorlar. Bunlar statükonun devamı için aynı noktada buluşuyorlar. Bu partilere önceki dönemlerde destek verenlerin bu tablodan rahatsızlık duyduğunu biliyorum. Neden 'Hayır' dediklerinin gerekçesini bile bulamıyorlar. Çaldıkları minareye kılıf uyduramıyorlar. Kendi arkadaşlarını, kendilerini tatmin edecek gerekçe bile üretebilmiş değiller. TBMM'de bile cesaretle 'Hayır' diyemediler. Arkadaşlarının oy kullanmasına bile izin vermediler, 'Olur ki arkadaşım (Evet) verir' diye korktular. Kendileri Meclis'te 'Hayır' demekten korktular, şimdi milletin 'Hayır' demesini istiyorlar. Bu halka saygısızlık değil mi? Sen milletin vekilisin. Millet dedi ki, 'Benim adıma oy kullan', neden kullanmadın? Milletimiz 12 E

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title