Haberler

25 Aralık Kupası Sahiplerini Buldu

Güncelleme:

"25 Aralık Kurtuluş Kupası" yarışmalarında derece elde eden takım ve sporculara ödülleri yapılan bir tören ile verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonunda gerçekleşen "25 Aralık Kurtuluş Kupası" yarışmalarında derece elde eden takım ve sporculara ödülleri yapılan bir tören ile verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Zirve Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Şahinbey Belediyesi gibi kuruluşların da katkılarıyla gerçekleşen etkinliklerde başarılı olan sporculara ödüllerini Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 25 Aralık Kurtuluş Kupası Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen çeşitli spor yarışmalarında dereceye giren takım ve sporculara ödülleri verildi. 2 bin 530 sporcunun 10 branşta, 130 kategoride yarıştığı müsabakalarda 390 sporcuya ödül verildi. Sporculara kupa, madalya, katılım belgesi ve özel hediyelerin yanında Gazi Muhtarpaşa Bulvarı'ndaki Adidas Shop'tan kullanılmak üzere hediye çeki verildi.

Onat Kutlar Salonu'nda gerçekleşen törende duygulu bir konuşma yapan Başkan Güzelbey, Fransızlar tarafından vurulan 14 tane çocuğun masum olduğunu söyledi. Arkadaşlarına mühimmat ve erzak götürürken hava karardığı için yolunu kaybedip şehre dönemeyip orda bir değirmende geceyi geçiren 14 çocuğun acımasızca öldürüldüğünü belirterek, "Bu durumda kalan çocuklarımız Fransız askerleri tarafından kurşunlanmışlar, sonra da süngüleyerek şehit etmişler. Sonra da Elmalı Köprüsü'nde Şahinbey ve bir avuç arkadaşıyla çatışmışlar ve onları da şehit etmişler. İşte böylesi bir durumda biz çocuklarımızla vatan savunması verdik. Biz de onların anısına böyle bir etkinlikle böyle bir mekânda bu kutlama törenlerini gerçekleştirdik. Son derece ilgili son derece coşkulu bir törendi. Çünkü bir mana var, bir ruh var. Tarihimizi unutmamamız lazım. Eğer biz gençler olarak geleceğe güvenle bakıyorsak geleceğimiz güvende demektir." değerlendirmesini yaptı.

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde yapılan sportif faaliyetlerde takımlar Basketbol, Futsal, Oryantiring, Masa Tenisi, Güreş, Bocce-Dart, Kros, Eskrim ve Hokey gibi salon sporlarında başarılı olmak için mücadele verdiler.

Ödül törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ünsal Göksen, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, GAÜN Kredi ve Yurtlar Bölge Müdürü Aladdin Akyüz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz ve kalabalık öğrenci ile aileleri grubu katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Zirve Üniversitesi Asım Güzelbey Güncel Haberler

Norveç, İrlanda ve İspanya Filistin devletini resmen tanıma kararı aldı

Norveç, İrlanda ve İspanya Filistin devletini resmen tanıma kararı aldı

Filistin'i tanıma kararı alan ülkelere İsrail'den ilk tepki! Büyükelçileri geri çağırdı

Filistin'i tanıma kararı alan ülkelere İsrail'den ilk tepki! Büyükelçileri geri çağırdı

Kırmızı bültenle aranan suç örgütü lideri Barış Boyun, İtalya'da yakalandı

Kırmızı bültenle aranan suç örgütü lideri Barış Boyun, İtalya'da yakalandı

Valilikte 'akraba kayırma' skandalı! Müdürlerden biri kızını diğeri ise kuzenini işe aldırdı

Valilikte 'akraba kayırma' skandalı! Müdürlerden biri kızını diğeri ise kuzenini işe aldırdı

title