Haberler

20 Yılda 4 Farklı Partiden 5 Kez Seçime Giren Aday Seçilemedi

İZMİR'de Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, son 20 yılda 4 farklı partiden 5 kez seçime girdi.

İZMİR'de Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, son 20 yılda 4 farklı partiden 5 kez seçime girdi. Partisi CHP aday göstermeyince, DSP'den seçime giren Çiçek,  5 seçimde 2'nci kez kazanamadı.

İzmir'in Tire ilçesinde ilk kez 1999 yılında yapılan yerel seçimlerde Anavatan Partisi'nden belediye başkan adayı olan Tayfur Çiçek, seçimi kazandı. 5 yıl boyunca görev yapan Çiçek, 2004 yerel seçimlerinde bir kez daha Anavatan Partisi'nden aday oldu. Ancak bu kez seçimi kaybetti. Bu seçimlerde AK Parti'nin adayı Mehmet Sıtkı İçelli, belediye başkanı seçildi. Tayfur Çiçek, 2009 yerel seçimlerinde bu kez de Demokrat Parti'den aday oldu. Sandıktan zaferle çıkan Tayfur Çiçek, 5 yıl boyunca belediye başkanlığı görevini yürüttü. 2014 yerel seçimlerinde ise parti tercihini CHP'den yana kullan Çiçek, Tire'de CHP'nin adayı olarak seçmenin karşısına çıktı. Bu seçimleri de kazanan Tayfur Çiçek, 2019 yerel seçimlerinde yeniden aday adayı oldu. Ancak CHP, bu kez Çiçek'i aday göstermedi. Bunun üzerine partisinden istifa ederek DSP'ye geçen Tayfur Çiçek, aday gösterildi. 4 farklı partiden 5 kez seçime giren Çiçek, son seçimde hayal kırıklığı yaşadı. 2014 yerel seçimlerinde yüzde 37.06 oranında oy alan Çiçek, 2019 seçimlerinde ise yüzde 6.33 oy çıktı. İlçede seçimi kesin olmayan sonuçlara göre Millet İttifakı'nın İYİ Partili adayı Salih Atakan Duran, kazandı.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tayfur Çiçek İzmir Tire Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title