Haberler

20. Malatya Fuarı Törenle Açıldı

Güncelleme:

20. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı 4 Temmuz 2012 Çarşamba günü düzenlenen törenle açıldı.

2 Pilotumuzun şehit haberi dolayısıyla Kayısı Festivali etkinlikleri iptal edildi…

Mişmişpark Fuar alanında 9 bin m2'lik kapalı alanda 124 firmanın katıldığı Malatya Fuarı'nın açılışına Malatya Valisi Doç.Dr.M. Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Veli Ağbaba, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr.İlhan İçen, TSO Başkan Vekili Sıddık Özdemir, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, kurum ve kuruluş daire müdürleri, şirket genel müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

22 Haziran tarihinde keşif uçuşu sırasında Suriye tarafından düşürülen uçaktaki pilotlarının şehit oldukları haberlerinin ulaşması nedeniyle gösterilerin iptal edildiği açılış töreninde kısa protokol konuşmaları yapıldı.

Devlet Erkanından Kutlama Telgrafları…

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcıları, Bakanlar ve Milletvekilleri tarafından kutlama telgrafı gönderdikleri belirtildi.

Nalçacı: Malatya'nın Fuarlar Kenti Olması Yönünde Önemli Bir Adım…

Açılış töreninde ilk olarak fuarı düzenleyen Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı bir konuşma yaptı. Nalçacı bu yıl 20.sini düzenledikleri Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın her geçen gün büyüyen ve gelişen Malatya'yı, fuarlar kenti yapması noktasında emin adımlarla götürdüğünü söyledi. Bugüne kadar düzenledikleri, İstihdam, Yapı Dekorasyon, Tarım ve Kitap Fuarı'nın akabinde düzenledikleri Malatya Fuarı'na 104'ü Malatya'dan, 20'si de il dışından olmak üzere toplam 124 firmanın katıldığını belirten Nalçacı, Malatya Fuarı'nın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Özdemir: Kayısı Büyük Önem Taşıyor…

Daha sonra konuşan TSO Başkan Vekili Sıddık Özdemir ise Malatya'nın dünyaya açılımında kayısının büyük önem taşıdığını belirterek Malatya Fuarı ve Kayısı Festivalinin gerek kayısının dünyaya duyurulması, gerekse de Malatya'nın kalkınması adına önem arzettiğini söyledi.

Ağbaba: Malatya Önemli Bir Kent…

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da yaptığı konuşmada, Malatya'nın önemli bir kent olduğunu, Türk siyasi yaşamına iki önemli isim verdiğini belirterek, "Malatya İsmet İnönü ve Turgut Özal'ı yetiştirmiş bir kenttir. Birçok sanatçı, bürokrat, bilim adamı yetiştiren bir kenttir. Bütün bu insanların farklı düşünceleri, farklı fikirleri vardı ama ortak bir noktaları vardı ki o da Malatya idi. Ben onlarla gurur duyuyorum, Malatyalı olmakla gurur duyuyorum" dedi.

Malatya'nın kayısının yanısıra birçok önemli ürüne sahip olduğunu, sanayisinin geliştiğini belirten Ağbaba, bu özelliklerin artması gerektiğini, nüfusu artırmak için üretim yapmak gerektiğini söyledi. Bu tür fuar ve festival etkinliklerinin gerekliliğinin altını çizen Ağbaba, dünyada birçok şehrin fuarlarla ayakta durduğunu, Malatya'nın da bölgede farklı bir il olması adına bu tür etkinliklere herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi. Ağbaba, 20. Malatya Fuarı ve Kayısı Festivali'nin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Çalık: Malatya'nın Fuarlar Başkenti Olmasını İstiyoruz…

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise yaptığı konuşmada, Malatya'nın fuarlar başkenti olmasını istediklerini belirterek, bu özellik için Kitap Fuarı, Yapı Dekorasyon Fuarı, Tarım Fuarı gibi organizasyonların önemli bir adım olduğunu söyledi. Bu fuarların daha güçlü bir şekilde yapılması gerektiğini söyleyen Çalık, bu şekilde eğitimde ve sağlakta da önemli başarılar elde edileceğini kaydetti.

Çakır: Başarılı Fuarlar Gerçekleştiriyoruz…

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada Malatya'nın son yıllarda tanıtım, markalaşma ve fuarlar anlamında önemli projelere imza attığını belirterek, bu bağlamda başarılı fuarlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Her geçen gün düzenlenen fuarların daha çok ilgi gördüğünü ve katılımın arttığını kaydeden Çakır, "İnşallah bu sene de katılımcıların ve ziyaretçilerin memnun olacağı bir fuar gerçekleştireceğiz. Ben bu fuarımızın hem katılanlar açısından hem Malatya'mız açısından verimli sonuçlar doğurmasını diliyorum" dedi.

Fuar katılımcılarına teşekkür eden ve fuarın hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Çakır, 22 Haziran tarihinde düşürülen uçaktaki pilotların şehit haberlerinin alınması üzerine Festival programının iptal edildiğini söyledi.

Konser ve Gösteri Etkinlikleri İptal Edildi…

Çakır, "Bugün kayıp olan 2 pilotumuzun şehadet haberini aldık. Gerçekten büyük bir acı. Sadece şehitlerimizin aileleri değil, Malatya'mız büyük bir üzüntü yaşıyor. Bununla birlikte ülkemizde gerçekten büyük bir yas oldu. Hepimiz derinden üzüldük. İnşallah bir daha böyle bir olay yaşamamayı dileyerek şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Öte yandan bugün Berat Kandili. Tüm İslam Alemi'nin kandilini tebrik ediyorum. Bugün kandile uygun bir şekilde gece düzenleyeceğiz ama Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı dışında, yarın ve diğer günlerdeki bütün etkinlikleri iptal ediyoruz. Sanatçılarımızın programlarını, eğlence ve gösteri bölümlerini iptal ediyoruz" şeklinde konuştu.

Saran: Ekonomik Gelişime Ciddi Katkısı Var…

Açılış töreninde son olarak Vali Doç.Dr. Ulvi Saran konuştu. Vali Saran, uzun yıllardan beri başarılı bir şekilde gerçekleştirilen Malatya Fuarı ve Kayısı Festivali'nin 20.sini açtıklarını belirterek, Fuar'ın önemli bir diğer özelliğinin festivalle birlikte yürütülmesi olduğunu söyledi.

Fuar ve festival sayesinde hem Malatyalıların birbiriyle buluştuğunu, hem de Malatya'nın ekonomik gelişimine ciddi katkısı olan ticari ve ekonomik bir faaliyeti yürüttüklerini kaydeden Vali Saran, 3. Organize sanayi bölgesinin kurulmak üzere olduğunu, buraya ciddi taleplerin bulunduğunu, ticari etkinliklerde de önemli atılımların gerçekleştirildiğini belirterek birbiri ardına açılan fuarların bunun göstergesi olduğunu bildirdi.

Vali Saran, "Fuarlar bir bölgenin ekonomik ve ticari kalkınmasında orta ve uzun vadede ciddi katkılar getirdiği gibi aynı zamanda orada doğrudan sosyal ve ekonomik hareketlilik getiriyor. Gelir artısı sağlıyor, Ekonomik faaliyetleri canlandırıyor. Bu manada 20. sini açmış olduğumuz kayısı kültür ve sanat festivalinin yanı sıra genel sanayi ve ticaret fuarının da aynı başarıyla sürdürülmesi bizleri memnun eden bir gelişmedir. Bu manada giderek daha başarılı bir şekilde gelişen fuarların Malatyamıza daha büyük katkılar getirmesini, ekonomimizi geliştirmesini temenni ediyorum. Bu fuarı başarılı bir şekilde gerçekleştiren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Başsağlığı Dilekleri…

Törende konuşma yapan Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Milletvekilleri Öznur Çalık ve Veli Ağbaba, 2 pilotun şehit olmasından dolayı şehitlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerken, Berat Kandili nedeniyle de herkesin kandilini kutladılar.

Konuşmaların ardından, törene katılan protokol tarafından 20. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın kurdelesi kesilerek, fuardaki stantlar gezildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Çakır Öznur Çalık Veli Ağbaba Ulvi Saran Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title