Haberler

2 Suriye'de Tutuklu Gazeteciler İstanbul'a Geldi

Suriye'de bir hücrede tutuklu bulunan gazeteciler Hamit Coşkun ve Adem Özköse yurda döndü.

Suriye'de bir hücrede tutuklu bulunan gazeteciler Hamit Coşkun ve Adem Özköse yurda döndü.

Haber- Kamera: Hüseyin ASLIYÜCE- Murat ÇAKIR / İSTANBUL DHA

Belgesel çekimi için gittikleri Suriye'de kaçırılan ve 2 ay boyunca tek kişilik hücrelerde tutulan Türk gazetecilerden Adem Özköse, "Hayatımızın belgeselini çektiğimizi orada tutuklu bulunduğumuz zaman anladım" dedi.

İki ay boyunca Suriye'de bir hücrede tutuklu bulunan gazeteciler Hamit Coşkun ve Adem Özköse yurda döndü. Başbakanlığa ait özel bir uçakla 00.30'da Tahran'dan İstanbul'a gelen iki gazeteciyi Atatürk Havalimanı'nda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve aileleri karşıladı. Çocuklarıyla hasret gideren Adem Özköse özgürlüğüne kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Belgesel çekimi için Suriye'ye giden iki Türk gazetecimiz orada kaçırıldılar ve o günden bu güne kadar özgürlüklerinden mahrum bırakıldılar. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, hükümetimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteği ile iki Türk gazetecimiz özgürlüğüne kavuştu. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Onlar Suriye'de yaşanan olaylara tanıklık ettiler. Dileğimiz oradaki şiddetin bir an evvel bitmesi ve insanların huzura kavuşmasını istiyoruz. İki gazetecimizin burada olmasından dolayı şükür ediyoruz" dedi.

OLAYLARA TANIKLIK ETTİK

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın ardından iki ay boyunca yaşadıklarını anlatan Türk gazetecilerinden Adem Özköse, "Özgürlüğe kavuşmamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Suriye'ye belgesel çekmek ve haber yapmak için gitmiştik. Ama hayatımızın belgeselini çekmişiz onu fark ettik. Aksiyon filmlerine, romanlarına konu olacak olaylara tanıklık ettik. Ailelerimize kavuşmamızda yardımcı olan Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve İHH derneğine teşekkür ediyorum" dedi.

SENARYO GÜZEL BİTTİ

53 gün boyunca tek kişilik hücrelerde kaldıklarını söyleyen Özköse, "Bir takım entresan olaylara tanıklık ettik. Hamit ile ben ayrı hücrelerdeydik ve birbirimizden haber alamıyorduk. Kafamızda orada bir takım seneryolar dolaşıyordu. Ama bu belgesel ve bu senaryo bizim için güzel sonuçlandı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşir Atalay Adem Özköse Suriye Politika Güncel Haberler

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Hava sıcaklığı 12 derece birden artıyor! Meteoroloji'den 'Dışarı çıkmayın' uyarısı

Hava sıcaklığı 12 derece birden artıyor! Meteoroloji'den "Dışarı çıkmayın" uyarısı

Bakmadan Geçme

10 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Şanlıurfa'dan Ankara'ya getirilen kuduz köpek olayı ne, köpekler nerede? Buket Özgünlü Boyacı kimdir, Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı? 10 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! CANLI maç izle! (POLONYA-TÜRKİYE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 10 Haziran günün maçları nereden izlenir? Dolar ne kadar, yükseldi mi? 10 Haziran Dolar ne kadar oldu, kaç TL? 11 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 11 Haziran burç yorumları nedir? KULAK ÇINLAMASI NEDEN OLUR? Kulak çınlaması nasıl geçer? BUKET ÖZGÜNLÜ BOYACI NEDEN TUTUKLANDI? Şanlıurfa'dan Ankara'ya kuduz köpek getirme olayı ne? Buket Özgünlü Boyacı kimdir? 35 hasta köpeği Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı? SON DAKİKA: 10 Haziran en son nerede deprem oldu? Son depremler kaç şiddetinde oldu?
Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title