Haberler

1915'te Tehcir Edilen Ermeni Aydınlar Anısına Konser

* 1915'te İstanbul'dan tehcir edilen Ermeni aydınlar anısına, 'In Memoriam 24 Nisan" adlı bir konser düzenlendi.

* 1915'te İstanbul'dan tehcir edilen Ermeni aydınlar anısına, 'In Memoriam 24 Nisan" adlı bir konser düzenlendi. İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen gecede, Türkiye ve Ermenistan'dan önemli sanatçılar katıldı.

Haber - Kamera: Mehmet AKTARAN / İSTANBUL DHA

1915'te istanbul'dan tehcir edilen Ermeni aydınlar anısına, 'In Memoriam 24 Nisan" adlı bir konser düzenlendi. İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen gecede, iş, siyaset ve sanat dünyasından birçok davetli katıldı.

Anadolu Kültür ve Kalan Müzik işbirliğiyle düzenlenen ve 1915 yılında tehcir edilen Ermeni aydınların, şairlerin ve yazarların anısına düzenlenen gecede Kardeş Türküler, Ara Dinkjian ve Onnik Dinkjian, Erkan Oğur, Ertan Tekin, Hasmik Harutyunyan, Karine Hovhannisyan, Haig Yazdjian, Şahan Arzruni, Erman İmayhan, Eileen Khatchadourian, Henning Schmiedt, Ha'g Sarikouyoumdjian, Gaguik Mouradian, David Mayoral ve Jordi Savall sahne aldı.

"ORTADOĞU'DA YAŞAYAN TÜM HALKLAR BÜYÜK ACILAR YAŞADILAR"

Zülfü Livaneli'nin 'Hommage to Gomidas" bestesi ise ilk kez bu gecede icra edildi. Gecede ayrıca Ermeni şair ve yazarların eserlerinden okumalar da yer aldı.Davetliler arasında bulunan, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'Bir savaş ortamında büyük acılar yaşadılar. Ortadoğu'da yaşayan tüm halklar büyük acılar yaşadılar. Ama onlar orada, bu acıların en fazlasını yaşadılar. Bu akşam hepimiz bu topraklarda yaşayan kardeşlerimizin anısı önünde eğilmeye, onların bize bıraktığı şarkıları dinleyerek acılarını paylaşmaya geldik. Artık bu dünyada savaş olmasın istiyoruz. Hiçbir halkın acılar yaşamasın istiyoruz. Ne yazık ki, aklın, ahlakın uzaklaştığı çok acımasız ortamlar yaratabiliyor. Bu ortamlarda da istenmeyen büyük acılar yaşanıyor. Bu acıları inkar etmek değil, paylaşmak belki sorunları çözebilir diye düşünüyoruz" dedi.

"BELKİ DE BU GECİKMİŞ BİR BORÇ"

Sanatçı Zülfü Livaneli, '100 yıl önce şehrimizde, Osmanlı vatandaşları olan büyük sanatçılar, şairler, müzisyenler, profesörler buradan sürüldüler. ve çok büyük acılar yaşadılar. ve 100 yıl sonra burada, bu şehirde, onların böyle anılacağına herhalde tahmin etmezlerdi. Ama belki de bu gecikmiş bir borç. Ben de, büyük acılar yaşayan Gomidas için bir beste yaptım. O icra edilecek. O bakımdan heyecanlıyım. Herhalde Gomidas bunu düşünemezdi. Türkiye'nin vicdan sahibi insanları güzel bir şeye imza atıyorlar" şeklinde konuştu.

"ACILARI ANCAK VİCDAN ORTAKLIĞI YARATARAK SOĞUTABİLİRİZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, 'Yüzbinlerce Ermeni tehcir edildi veya yaşamını yitirdi. Öncelikle bu acıyı halen taşıyanlara taziyelerimi iletiyorum. Acıları siyasallaştırarak değil ancak bir vicdan ortaklığı yaratarak soğutabiliriz ve geleceği doğru bir şekilde inşaa edebiliriz. Bu acının siyasallaştırılması iki halkın bir araya gelmesini engellemektedir. Umarım bu konser bir vicdan ortaklığının yaratılmasına hizmet eder" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kardeş Türküler Ermenistan İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title