Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı'da çeşitli törenler düzenlendi Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Mesci: "Gaziler şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Gazilik, ömür boyu taşınacak bir şereftir"

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı'da çeşitli törenler düzenlendi.

Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci yaptı.

Cepheden cepheye koşarak ülkeyi düşmanlardan temizleyen İstiklal gazilerinin şeref günü olduğunu belirten Mesci, 19 Eylül dünya barışı ve insanlık uğrunda Kore'de savaşan Türk gücünü dünyada bir kez daha ilan Kore gazilerinin günü olduğunu söyledi.

Gazilerin, Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcileri olduğunu vurgulayan Mesci, şunları kaydetti:

"Gaziler şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Gazilik, ömür boyu taşınacak bir şereftir. Sizler, şehitlerimizle cumhuriyetimizin teminatı, temel taşlarısınız. Şehit ve gaziler, toprağı vatan insanı ulus yapan değerlendir. Vatan savunmasında şehit, gazi olmak kadar  güzel bir kahraman olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Dün olduğu gibi bugün de aziz ve yüce vatanın bölünmez bütünlüğüne, ulusal değerlerine saldıranlarına karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Türk halkının azim ve kararı her türlü zorluğu yenmeye, Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatmaya muktedirdir."

Topçu Albay Eren Güngör'ün konuşma yaptığı tören sona erdi.

Kars

Kars ve Sarıkamış ilçesinde de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören yapıldı.

Vali Vekili Faruk Ekiz ve 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay, valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Programda, öğretmen ile öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Tönene, gaziler, Vali Yardımcısı Kudret Kurnaz, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, askeri yetkililer ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Sarıkamış ilçesinde düzenlenen programda konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sarıkamış Şube Başkanı Osman Gül, şehitlik ve gaziliğin ruhuna ermeyen bir milletin, her zaman ezilmeye ve yok olmaya mahkum olduğunu söyledi.

Gazilerin, kutsal vatan topraklarının korunması uğruna vermiş olduğu kahramanlık mücadelesinin en büyük yol göstericileri olduğunu vurgulayan Gül, "Sizlerden aldığımız bu güç nesiller boyu devam edecektir. Birinci Dünya Savaşı'nda ve Kafkas cephesinin savunulması amacıyla başlatılan Sarıkamış Harekatı'nda şahadet mertebesine ulaşan Sarıkamış Allahuekber şehitlerini ve bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz" dedi.

Ardahan

Ardahan Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yener Göydemir, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ndeki törende yaptığı konuşmada, gazilerin onurlandırıldığı gün olduğunu belirtti.

Gaziler Günü'nün, canlarını vatana adayan tüm gaziler için kutlu olmasını temenni eden Göydemir, "Bizi bu günümüzde onurlandıran herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Dün olduğu gibi bugün de aynı inanç ve azimle bu vatanın ulusal değerlerini korumaya canımızı feda etmeye hazırız" diye konuştu.

Törenin ardından, Ardahan Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaret edildi.

Vali Seyfettin Azizoğlu, burada yaptığı konuşmada, devlet olarak her zaman gazilerin yanında olduklarını belirterek, gazilerin en küçük bir sıkıntıları olsa dahi kendisinin haberinin olmasını istedi.

Gaziler için 25 Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına ait askeri gazinoda yemek verildi.

Ağrı

Abide Meydanı'nda düzenlenen törende Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Hasan Arslan ve Garnizon Komutanı Mehmet Buker, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen öğlen yemeği verildi. - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

Erzurum Ardahan Eylül Ağrı Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

title