Haberler

18 Mart Şehitler Günü

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97.yıldönümü nedeniyle Korkuteli'de yapılan anma programında duygusal anlar yaşandı.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıldönümü nedeniyle Korkuteli'de yapılan anma programında duygusal anlar yaşandı.

Cumhuriyet Meydanındaki anma töreni, Kaymakam Erkan Karahan, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erkan Özçelik, Belediye Başkanı Hasan Gökçe, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlandı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığında görevli J. Kıdemli Başçavuş Zeki Kaygusuz, "19 Şubat 1915'te başlayan ve 27 gün süren Çanakkale muharebeleri 25 Nisan 1915'ten itibaren Gelibolu yarımadasında 260 gün süren kara harekatına dönüşerek toplam 287 gün devam etmiştir. Bu muharebelere Türkler 350 bin kişi ile katılıp şehit ve yaralı olarak 208 bin kişi zayiat vermiştir" dedi.

J. Kıdemli Başçavuş Zeki Kaygusuz, yaklaşık 800 bin insanın katıldığı 500 bin insanında kanının döküldüğü bu muharebelerin dünya tarihine Türk'ün vatanını koruma azmi ve iradesinin bir sembolü olarak geçtiğini söyledi.

Çanakkale zaferinin, bu tarihten sonra bağımsızlık mücadelesi veren tüm ülkelerin bağımsızlık güneşi olduğunu anlatan J. Kıdemli Başçavuş Zeki Kaygusuz, şöyle konuştu: "Bugün, Türk adının dünyada duyulduğu andan itibaren şanlı bayrağımızı yeryüzünün pek çok noktasına taşıyanların üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin, idealleri uğruna bedenlerini bu kutsal topraklara koydukları gündür. Bugün Çanakkale'nin geçilemeyeceğini, Türk milletinin esir edilemeyeceğini, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm

dünyaya haykırıldığı gündür."

Konuşmanın ardından Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığında görevli J. Er Abdullah Arı, "Komando olmak onurumdur" adlı şiiri okudu.

Daha sonra öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirleri okudu. Protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler Paşa Mezarlığında bulunan şehit mezarlarını ziyaret etti.

Mezarlıkta yapılan törende, İlçe Müftüsü Abdulmüttalip Peşe'nin okuduğu duaların ardından şehitlerin mezarlarına karanfil

konuldu. Mezarlıkta düzenlenen törenin ardından Garnizon komutanlığında şehit ailelerine çay ikram edildi.

Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erkan Özçelik, tüm şehit aileleri ile tek tek ilgilenerek sıkıntıları ve dilekleri hakkında bilgi aldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erkan Karahan Erkan Özçelik Korkuteli Çanakkale Politika Güncel Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

title