Haberler

10 yıl sonra 'sarı gagalı leylek' sevinci

Güncelleme:

KOCAELİ'nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda nesli tükenme tehlikesi altında olan sarı gagalı leyleğin yavrusu yumurtadan çıktı.

KOCAELİ'nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda nesli tükenme tehlikesi altında olan sarı gagalı leyleğin yavrusu yumurtadan çıktı. Yaklaşık 10 yıldır parkta yaşayan sarı gagalı leylek ailesinden bu yıl ilk defa 1 yavru leylek yuvaya katıldı. Darıca Hayvanat Bahçesi Kanatlı Hayvan Bakıcısı Çağatay Tokuş, "İki çift leylek kuluçkaya yattı ve sadece birinden yavru alabildik" dedi.

Darıca'da bulan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda 260 türden yaklaşık 3 bine yakın hayvan bulunuyor. Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan ve Güney Afrika'dan yaklaşık 10 yıl önce parka getirilen 4 sarı gagalı leylek ailesine yeni bir üye katıldı. 2 leylek kuluçkaya yatarken, 1 yavru oldu. 2 aylık olan ve henüz cinsiyeti belirlenemeyen yavru leyleğe ilerleyen günlerde isim verileceği belirtildi.

Bu yıl ilk defa sarı gagalı leyleklerden yavru alabildiklerini belirten Veteriner Teknikeri ve Darıca Hayvanat Bahçesi Kanatlı Hayvan Bakıcısı Çağatay Tokuş, "10 yıldır baktığımız sarı gagalı leyleklerden bu yıl ilk defa yavru aldık. Kaçak avlanmadan dolayı nesli tehlike altında olan bir hayvan. Daha önce yuva yaparak kuluçkaya yattıklarını gözlemliyorduk, fakat bu yıl ilk defa yavru alabildik. İki çiftimiz kuluçkaya yattı birinden yavru alabildik. Leylekleri balıkla besliyoruz. Bu doğum gerçekleşince hayvanat bahçesindeki tüm personelimiz sevindi. Bu hayvanlar 10 yıldır bizimle birlikteler ve parkımıza mutluluk getirdi" dedi.

AFRİKA GRİ BOYNUZLU KUŞ

Dünya üzerinde bulunan 62 boynuzlu kuş türünden biri olan ve kül rengi gagasının üzerindeki beyaz lekesiyle tüm diğer boynuzlu kuşlardan ayrılan Afrika gri boynuzlu kuş ailesine de yeni bir üye katıldı. 2018 yılında hayvanat bahçesine getirilen kuş, kuluçka süresini başarıyla tamamlarken, dişi yavru dünyaya geldi.

Yavru Afrika gri boynuzlu kuşun sağlıklı olarak büyümeye devam ettiğini belirten kanatlı hayvan bakıcısı Atilla Bostancı, "3 aylık Afrika gri boynuzlu kuşu doğum yaptı. Dişi kuş uygun yuvaya yerleşir ve erkek kuşta kil ve çamurdan oluşan toprak parçasıyla yuvanın ağzını kapatır. Çok küçük bir bölümünü de açık bırakır. Buradan erkek kuş dişi kuşu beslemeye başlar. Yavru doğana kadar besleme devam eder. Yavru belirli bir ergenliğe ulaşınca çamur kırılır. Şu an yavru sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Hayvanat Bahçesi Güney Afrika Afrika Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title